DNA-kció
MTímea
2019. június 3. hétfő, 20:13
Na, melyik politikus bakizott ekkorát a szenátusban? Segítünk: az, aki megőrizhette mentelmi jogát, mert kollégái nem adták ki a DNA-nak.

Pont az ellenkezőjét mondta annak, amit akart Călin Popescu-Tăriceanu házelnök hétfőn a szenátusban, amikor arról döntöttek a szenátorok, hogy mi legyen a mentelmi jogával. Miközben ártatlanságát akarta – igen meggyőzően – hangoztatni, azt mondta: 30 éves politikai pályafutása során egyetlen törvényes cselekedete sem volt. Szerinte a DNA ügyészei nem azért akarják bíróság elé állítani, mert bizonyítani tudják az ellenkezőjét, céljuk befeketíteni politikai pályáját.

Az orbitális baki nem igazán nyomott a latban, a szenátus plénuma elutasította a DNA kérését, és nem vonta meg a házelnök mentelmi jogát: 38 szenátor támogatta, 71-en ellene szavaztak és egy honatya tartózkodott a titkos szavazáson.

A videóban az 52. percben hallható Tăriceanu bakija, de persze az is lehetséges, hogy csak leharapta az i betűt az illegális szó elejéről, a „hülye” sajtó (ezzel a jelzővel illette korábban a sajtómunkásokat a házelnök) csinál megint bolhából elefántot. 

A DNA még tavaly novemberben kérte Călin Popescu-Tăriceanu mentelmi jogának megvonását, hogy bűnvádi eljárást indíthasson ellene. Azzal vádolnák meg, hogy miniszterelnöki mandátuma idején közvetett módon 800 000 dollárnyi anyagi haszonhoz jutott egy osztrák cég révén.

Egy másik friss hír Tăriceanu kapcsán, hogy jelenleg még nem fontolgatja azt, hogy jelöltesse magát az államelnök-választásokon, árulta el újságírói kérdésre.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.