a titokban végbement csoda
Szerző: Szántai János
2019. május 28. kedd, 17:56
A száraz adatok egészen fantasztikusak. A mi hipotéziseink sem kevésbé rendkívüliek!

Kezdjük a közhellyel: a Központi Választási Iroda által kibocsátott legutóbbi részleges eredmények szerint nagy változás nincs, a befutók sorrendje is ugyanaz, mint korábban. PNL, PSD, USR-PLUS, PRO Románia, RMDSZ, PMP. Az RMDSZ jelen pillanatban épp 5,77 százalékon áll.

Na de itt kezdődik a furcsa és megmagyarázhatatlan. Mert 50 százalék körüli részvételi aránynál az RMDSZ egyszerűen nem állhatna ott, ahol áll, mivel, ha úgy tetszik, a párt szavazóinak száma maximált. Nincs több magyar, mint amennyi, na. És erre tessék, mégis. Csoda történt! RMDSZ-szavazók nőttek ki a földből olyan megyékben (Argeș, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Vaslui, satöbbi), ahol kis túlzással még a magyar madár is ritkán jár. Hogy lehet ez?

Tessék, itt van néhány nem kevésbé csodás hipotézis:

1. Megkezdődött az Ókirályság magyar inváziója. Még pár év, és magyarul fognak álmodni, magyarul fognak sírni Olténiában, Munténiában, Moldvában, Dobrudzsában, szóval mindenütt. És az RMDSZ 99 százalékkal nyeri a választásokat nyakra-főre.

2. Teleormani mintára a messze idegen földön elhunyt magyarokat is leszavaztatták az elmúlt vasárnapi választáson. Nem az összest, persze, csak éppen annyit, amennyi kellett a két európai parlamenti helyhez.

3. Liviu Dragnea PSD-vezér találkozott Kelemen Hunor RMDSZ-vezérrel a választás előtt. A legnagyobb titokban. A Bucsecs-hegység energia-piramisainál. És a két vezér táskát cserélt. Az egyik táskában fogkefe, szappan és ruhanemű volt. Ezt Dragnea úr visszakérte. Bocsánat, ez a másik táska! A jó táskában szavazatok voltak. Román szavazatok. Az RMDSZ-re. A magyar vezér táskájában kürtős kalács lapult. Sok. Nagyon sok.

4. Az RMDSZ csúcsvezetése már jó ideje óta készül erre a pillanatra. 2000-ben történt, hogy előrelátó módon magyar újszülöttekkel cserélték ki a regáti és moldvai szülők csecsemőit. Ezek a ravaszul bedeszantolt magyar migráns gyerekek egy ideig úgy nődögéltek, mint a becsületes románok, ám most vasárnap ledobták magukról a báránybőrt, és igazi magyar csikaszokként az RMDSZ-re szavaztak.

5. Szombat délután, egy nappal a választás előtt tulipános helikopterek jelentek meg a Dél és a Kelet egén, és hatalmas csomagokat dobtak le a színromán megyékben. A csomagok tokaji bort, Unicumot és székely szilvapálinkát tartalmaztak. Töméntelen mennyiségben. A többit talán magyarázni sem kell.

6. Egyes progresszív értelmiségiek szerint mindennek Orbán Viktor az oka. Tehát az RMDSZ csodálatos választási eredményeinek is. Rajtuk azonban nem lehet segíteni.

Egységben az erő! Csodálatos, nem?

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31354
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.