Zuckerblokk?
Jean St'Ay
2019. május 27. hétfő, 11:41
Mert a Facebook szerintük beleköpött a hazai európai parlamenti választási levesbe.

Emlékeznek még a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpártra (PNȚCD)? Őszintén, mi se nagyon, de tessék, pár morzsa: az egyik történelminek nevezett román párt, biza, olyan figurákkal az 1989-es forradalom utáni újjáalakulása idején, mint az elnök, Corneliu Coposu vagy Ion Rațiu. Legjobb eredményük az volt, amikor a Romániai Demokrata Konvenció (CDR) vezető pártjaként megnyerték az 1996-os parlamenti választásokat, államfőjelöltjük, Emil Constantinescu pedig szintén győzött.

Na, hát ezek az aranyos, vitézi idők lejártak. Coposu, Rațiu, a parasztpárti ikonok elhunytak, a párt egyre lejjebb csúszott, aztán szépen el is felejtettük. Pedig létezett, létezik, elnöke egy bizonyos Aurelian Pavelescu nevű ügyvéd, és idén márciusban támogatási egyezményt írt alá a Szociáldemokrata Párttal (PSD).

Aztán a választási részeredményeket látva, jól kiakadt a törpepárt. Az elnök úr egyrészt azt mondta, hogy ez a gyűlölet szavazása volt. Meg miféle dolog az, hogy ez a Klaus Iohannis nevű egyén választási szlogenjeként ezt a mondatot kapja fel: „Szopsz, PSD!” Oké, döntsék el Önök, így volt-e, vagy sem.

Na de az iciri-piciri párt a választások lejártával előállt egy másik óriási ötlettel is. Viorica Dăncilă miniszterelnök asszony sürgősen intézkedjen, hogy zárják be Romániában a Facebook-ot. Na, nem börtönbe, oda mást várnak sokan. Hanem csak annyira, hogy ne lehessen belépni. És hogy miért? Hát azért, mert a Facebook blokkolja a neki nem tetsző megnyilatkozásokat Romániában. Például a parasztpárti elnök, Aurelian Pavelescu úréit is. És pont a választási kampány időszakában.

És ha Dăncilă asszony becsapta az ajtót Zuckerbergék előtt, a második lépésben hívja csak szépen beszélőre a Facebook-gurut és kérje számon tőle az aljas akciókat.

Nos, nagy izgalommal várjuk, mikor érkezik Zuckerberg úr gépe Bukarestbe.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31333
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.