Anschluss!
Szerző: Szántai János
2019. május 23. csütörtök, 17:20
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.

Amint korábbi cikkünkben megírtuk, Klaus Iohannis, Románia elnöke villámlátogatást tett Kolozsváron, melynek keretében valamilyen furcsa oknál fogva (nyilván egyáltalán nem választási kampánycéllal!) nem autón, hanem gyalog vonult a polgármesteri hivataltól a Farkas utcáig, ahol bemutatta új könyvét.

A Farkas és az Egyetem utca sarkán csíptük el az elnök urat, amint pártos sleppje, jó pár testőr és ide-oda rohangáló sajtósok gyűrűjében menetelt a cél felé. Mutatjuk is, hogyan:

Itt azt látjuk, amint Emil Boc, Kolozsvár polgármestere épp azt ecseteli az elnök úrnak, hogy ni, mekkora feneke van annak a... bocsánat, nem ezt ecseteli, csak hát az a mozdulat... Az elnök úr másik oldalán az egykori magyarfaló tévés műsorvezetőből magyarfaló nemzeti liberális politikussá vedlett Rareș Bogdan menetel. Mellette pedig Alin Tișe úr, a Kolozs Megyei Tanács elnöke szedi a lábát.

A díszes csapat igen hamar a Babeș-Bolyai Tudományegyetem központi épületének főbejáratához ért, tekintettel az államelnök úr hosszú lábaira. Itt épp az történik, hogy Klaus Iohannis leugrani készül a lépcső tetejéről, mert ő egy sportember. Oké, ez vicc, de megint csak azt tudjuk mondani, hogy az a mozdulat... Ja, tessék megfigyelni Rareș Bogdan úr öltönyének színét. Ilyen hülye kéket már rég nem láttunk. Az úr úgy néz ki, mint egy kék ara papagáj egy csapat jól fésült polgári galamb között.

És tovább, tovább, mert mindjárt kezdődik a könyvbemutató. Ez már a Farkas és a Színház utca sarka, ahol az illusztris slepp teljesen szabálytalanul ment át az úttesten, nem nézett se balra, se jobbra, pedig ezt még óvodás korukban megtanítják minden gyereknek. Jó, lehet, tudták, hogy egy izmos rendőrkordon lezárta a közlekedést az utcában.

És akkor íme, egy közelkép Románia történelmének első kisebbségi elnökéről. És be kell ismernünk: fess elnöke van ennek az országnak. Aki ráadásul író is. És nem a börtönben írta a könyveit. Ja, és nem is visel hülye színű nyakkendőket.

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯