Az ellenzék úzvölgyézett szombaton (is), Liviu Dragnea közben miccset sütött (FOTÓKkal)

Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Hirdetés

Ha valaki azt gondolta, hogy ezen a szép szombati napon a politikusok is építő dolgokat cselekednek, hát nagyon tévedett. Kicsit mi is úgy gondoltuk: korábbi cikkünkben például optimistán azt írtuk, hogy Traian Băsescu ex-elnök magyarozott ugyan egy jót a heti kampányhullám során, de nem az úzvölgyi temetőt használta fegyverként.

Nos, ami késett, nem múlt el. Egy Temesváron lezajlott szombati sajtótájékoztatón a Népi Mozgalom Párt vezéralakja rögtön ezzel kezdte (akinek van hozzá kedve, kattintson ide és nézze meg), még mielőtt bármit is mondott volna arról, milyen remek tervei lennének uniós parlamenti képviselőként. Azt mondta, hogy halló, a magyar szélsőségesek ezúttal minden határt átléptek, amikor szemeteszsákokkal csomagolták be az úzvölgyi temető román katonasírjait. Mert, ugye, tulajdonképpen a románok voltak azok, akik a magyar katonákat megtisztelték azokkal a sírhantokkal. És erre jönnek a magyar szélsőségesek, akiket persze az RMDSZ támogat, amelyet persze, hogy Budapest támogat, de tulajdonképpen az egészet a moszkvai boszorkánykonyhákban főzték ki. Ja, és ha már itt tartunk, miféle dolog, hogy egy román parlamenti párt, az RMDSZ, Magyarország zászlóját lobogtatja és a magyar himnuszt dalolássza. Szóval soviniszta egy banda, és ha ilyeneket csinálnak, akkor felelniük is kell mindezért. Ja, amúgy a rendes magyarokat szereti Băsescu úr. Akik nem szélsőségeskednek. Na.

Nem maradt le nagyon az ex-elnök mögött a véres szájú tévés műsorvezetőből nemzeti liberális képviselőjelöltté vedlett Rareș Bogdan sem. De neki nem annyira a rossz magyarokkal volt baja, mint inkább a fő rivális Szociáldemokrata Párttal, amely szerinte egy mukkot se szólt a súlyos kegyeletsértés kapcsán, és ez mit jelent? Hát azt, hogy a PSD a kegyeletsértők cinkosa.

És mit csinált mindeközben Liviu Dragnea, a PSD vezére? Békésen miccset meg flekkent sütögetett Szebenben, kedves juhászok társaságában. Mint akitől mi sem áll távolabb, mint a politikai szardobálás. Tessék, mutatjuk is:

Hiába, aki ért hozzá, az ért hozzá. A hús sül, az ing fehér, az ország jól van. És a magyarokkal sincs (sok) baj.

Hirdetés

 

Na és ahol van hús meg miccs, onnan a puliszka sem hiányozhat. Aki további békés életképekre kíváncsi, kattintson ide.

 

Hirdetés