Coki!
Jean St'Ay
2019. május 18. szombat, 11:02
De, ha tetszik, meg lehet nyugodni: az ex-elnök nem az úzvölgyi temetőügybe kötött bele.

Nem is tudjuk, miért csodálkozunk: megszokhattuk már, hogy ha valamilyen választási kampány van, többségi politikusaink sorra előrántják kabátujjukból a magyar kártyát.

Így tett pénteken Traian Băsescu volt államelnök is, aki a Népi Mozgalom Párt (PMP) színeiben állt be a ringbe egy európai parlamenti székért. A Kapitány azonban (csodák csodájára) nem az úzvölgyi temetőügybe állt bele. Tudjuk, mindig a saját útját járja, és talán úgy gondolta, hogy ha mindenki más ezen rugózik, ő majd egyéb témát fog lándzsára tűzni.

Elő is kapta a Magyar Polgári Párt (MPP) törvénymódosítási kezdeményezését, mely azt célozza, hogy a kisebbségi diákok számára ne legyen kötelező a román nyelvből való érettségi vizsga.

Băsescu biztosította a hazát, hogy pártja ellenzi a törvényjavaslatot, amely szerinte megalázó és egyben árt a magyaroknak, hiszen Romániában élnek, és ha nem tudnak románul, roppant nehezen fognak beilleszkedni a mioritikus társadalomba.

Utána persze bedobta a jól ismert közhelyet is: a román az állam nyelve, tehát minden román állampolgárnak kötelező azt elsajátítani.

Ja, és az RMDSZ felé is kilőtt egy torpedót: tele van a töke hócipője az RMDSZ által az utóbbi években nyomatott románellenes akciókkal. (Elnézést kérünk, csak az ex-elnök, nos, közvetlen beszédstílusát próbáltuk kicsit karikírozni.)

Na, hát a fentiek alapján tuti biztos, hogy bejut az európai parlamentbe. És ki tudja, ha eleget iszunk, talán még mi is rá fogunk szavazni. (Oké, ez rossz vicc volt.)

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31216
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.