Képernyőmentés
Normális?
Timi
2019. május 16. csütörtök, 20:32
De Várad és Kolozsvár főterét sem tudják megkülönböztetni.

A PSD kulturális kabinetjének a jelek szerint nehezére esik megkülönböztetni Nagyváradot Kolozsvártól, illetve Mihály vajdát Mátyás királytól. Az általuk üzemeltetett Kulturális, vallásügyi és nemzeti identitás nevű Facebook-oldalon megosztottak egy cikket az online.psd.ro nevű oldalról, mely arról szól, hogy míg a PSD-kormány állami támogatást nyújt a műemlékek felújítására, addig egy liberális polgármester eltávolítja Mihály vajda szobrát a városból. Csakhogy Mihály vajda és a nagyváradi Szent László tér helyett illusztrációként a kolozsvári Főtéren található Mátyás-szoborcsoportot használták.

A PSD azt igyekszik ilyen szerencsétlen módon kampánytémává tenni, hogy Ilie Bolojan polgármester elköltöztette Mihály vajda szobrát a város főteréről, a helyén pedig napokon belül I. Ferdinánd román király lovasszobrát avatja fel. Csakhogy visszájára sült el a PSD szándéka, mert botránykeltés helyett sikerült megint leégetnie magát.

Bukarestből nézve tényleg ennyire egyformák az erdélyi városok és a nemzeti hősök?

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31196
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.