Képernyőmentés
Normális?
MTímea
2019. május 16. csütörtök, 20:32
De Várad és Kolozsvár főterét sem tudják megkülönböztetni.

A PSD kulturális kabinetjének a jelek szerint nehezére esik megkülönböztetni Nagyváradot Kolozsvártól, illetve Mihály vajdát Mátyás királytól. Az általuk üzemeltetett Kulturális, vallásügyi és nemzeti identitás nevű Facebook-oldalon megosztottak egy cikket az online.psd.ro nevű oldalról, mely arról szól, hogy míg a PSD-kormány állami támogatást nyújt a műemlékek felújítására, addig egy liberális polgármester eltávolítja Mihály vajda szobrát a városból. Csakhogy Mihály vajda és a nagyváradi Szent László tér helyett illusztrációként a kolozsvári Főtéren található Mátyás-szoborcsoportot használták.

A PSD azt igyekszik ilyen szerencsétlen módon kampánytémává tenni, hogy Ilie Bolojan polgármester elköltöztette Mihály vajda szobrát a város főteréről, a helyén pedig napokon belül I. Ferdinánd román király lovasszobrát avatja fel. Csakhogy visszájára sült el a PSD szándéka, mert botránykeltés helyett sikerült megint leégetnie magát.

Bukarestből nézve tényleg ennyire egyformák az erdélyi városok és a nemzeti hősök?

 

 

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯