Illusztráció | Főtér.ro
felhasználói hiba
szabot
2019. május 15. szerda, 14:34
A politikus ügyvédje túlhisztizte a technikát. Bárki kreálhat hálózatot MuiePSD néven.

A Legfelső Bírói Tanácsig és az Igazságügyi Felügyeletig szaladt tegnap Sevil Shhaideh volt miniszterelnök-helyettes ügyvédje, mert MuiePSD nevű wifi hálózatot fedezett fel a Bukaresti Törvényszék épületében. Mára a törvényszék informatikai osztálya tisztázta, hogy nem hozzájuk tartozik a hálózat.

Az intézmény egyetlen alkalmazottja sem konfigurált egyetlen bírósági hotspotot sem úgy, hogy ez legyen a neve, amit a felhasználók látnak, magyarázta szerdán a Bukaresti Törvényszék elnöke, Laura Radu bíró. A bírósági hálózat nem nyilvános, a környéken elérhető nyilvános wifi hálózatok beállításaihoz pedig a törvényszék rendszergazdái nem férnek hozzá.

Azt pedig végképp nem tudják ellenőrizni, hogy az a rengeteg ember, aki naponta megfordul a törvényszék épületében, illetve a közvetlen közelében, és hotspotként használja a saját okostelefonját, hogyan nevezi el az általa létrehozott, kis hatókörű hálózatot. 

A vezetéknélküli wifi hálózatok hatósugara rövid, és olyan frekvenciát használnak, amelyre nem szükséges licenszt kiváltani, így nincs olyan intézmény vagy hatóság, amelynél engedélyeztetni kellene őket, magyarázza a bírói közlemény a wifi alapjait, hátha Flavia Teodosiu ügyvéd is megérti.

A Bukaresti Törvényszék és a hozzá tartozó bíróságok internethozzáférését az igazságügyi minisztérium és a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) biztosítja, jegyzi meg a közlemény.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31175
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.