Illusztráció | Főtér.ro
felhasználói hiba
szabot
2019. május 15. szerda, 14:34
A politikus ügyvédje túlhisztizte a technikát. Bárki kreálhat hálózatot MuiePSD néven.

A Legfelső Bírói Tanácsig és az Igazságügyi Felügyeletig szaladt tegnap Sevil Shhaideh volt miniszterelnök-helyettes ügyvédje, mert MuiePSD nevű wifi hálózatot fedezett fel a Bukaresti Törvényszék épületében. Mára a törvényszék informatikai osztálya tisztázta, hogy nem hozzájuk tartozik a hálózat.

Az intézmény egyetlen alkalmazottja sem konfigurált egyetlen bírósági hotspotot sem úgy, hogy ez legyen a neve, amit a felhasználók látnak, magyarázta szerdán a Bukaresti Törvényszék elnöke, Laura Radu bíró. A bírósági hálózat nem nyilvános, a környéken elérhető nyilvános wifi hálózatok beállításaihoz pedig a törvényszék rendszergazdái nem férnek hozzá.

Azt pedig végképp nem tudják ellenőrizni, hogy az a rengeteg ember, aki naponta megfordul a törvényszék épületében, illetve a közvetlen közelében, és hotspotként használja a saját okostelefonját, hogyan nevezi el az általa létrehozott, kis hatókörű hálózatot. 

A vezetéknélküli wifi hálózatok hatósugara rövid, és olyan frekvenciát használnak, amelyre nem szükséges licenszt kiváltani, így nincs olyan intézmény vagy hatóság, amelynél engedélyeztetni kellene őket, magyarázza a bírói közlemény a wifi alapjait, hátha Flavia Teodosiu ügyvéd is megérti.

A Bukaresti Törvényszék és a hozzá tartozó bíróságok internethozzáférését az igazságügyi minisztérium és a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) biztosítja, jegyzi meg a közlemény.

 

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.