Illusztráció | Főtér.ro
felhasználói hiba
szabot
2019. május 15. szerda, 14:34
A politikus ügyvédje túlhisztizte a technikát. Bárki kreálhat hálózatot MuiePSD néven.

A Legfelső Bírói Tanácsig és az Igazságügyi Felügyeletig szaladt tegnap Sevil Shhaideh volt miniszterelnök-helyettes ügyvédje, mert MuiePSD nevű wifi hálózatot fedezett fel a Bukaresti Törvényszék épületében. Mára a törvényszék informatikai osztálya tisztázta, hogy nem hozzájuk tartozik a hálózat.

Az intézmény egyetlen alkalmazottja sem konfigurált egyetlen bírósági hotspotot sem úgy, hogy ez legyen a neve, amit a felhasználók látnak, magyarázta szerdán a Bukaresti Törvényszék elnöke, Laura Radu bíró. A bírósági hálózat nem nyilvános, a környéken elérhető nyilvános wifi hálózatok beállításaihoz pedig a törvényszék rendszergazdái nem férnek hozzá.

Azt pedig végképp nem tudják ellenőrizni, hogy az a rengeteg ember, aki naponta megfordul a törvényszék épületében, illetve a közvetlen közelében, és hotspotként használja a saját okostelefonját, hogyan nevezi el az általa létrehozott, kis hatókörű hálózatot. 

A vezetéknélküli wifi hálózatok hatósugara rövid, és olyan frekvenciát használnak, amelyre nem szükséges licenszt kiváltani, így nincs olyan intézmény vagy hatóság, amelynél engedélyeztetni kellene őket, magyarázza a bírói közlemény a wifi alapjait, hátha Flavia Teodosiu ügyvéd is megérti.

A Bukaresti Törvényszék és a hozzá tartozó bíróságok internethozzáférését az igazságügyi minisztérium és a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) biztosítja, jegyzi meg a közlemény.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31175
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.