#sieu
papmeli
2019. május 15. szerda, 14:21
Közös videóban kampányolnak az autópályákért.

Igaz, ez protesztvideó, a kiagyalója pedig Ștefan Mandachi üzletember, aki megépítette Moldva első kilométer sztrádáját. Pontosan két hónappal a tiltakozással egybekötött avató után azt veszi szemügyre, történt-e előrelépés. A következtetés: semmi (nimic).

Végülis nem vagyunk Kínában, hogy ezer kilométer sztráda épüljön havonta, hangzik el a dalban, melyhez Klaus Iohannis államfő és Liviu Dragnea PSD-vezér is „statisztált”.

Elnézést kérünk románul nem értő olvasóinktól, de ezt a kampánynótát nem lehet lefordítani. Inkább mutatjuk:

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31174
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.