Tündéri kert
Szerző: Szántai János
2019. május 10. péntek, 13:32
Románia a szabadság édenkertje.

Nem fogom elnyújtani. Nem is tudnám. A boldogság lehet túláradó, lehet szertelen, de sohasem bőbeszédű.

A mai Románia, ezen belül Erdély az a hely, ahol Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét (és itt lehet azon vitatkozni, hogy Bethlen István óta ő a legnagyobb magyar államférfi, vagy sem, a magam részéről masszívan az) bármikor szívesen látják. Sőt, akkor és oda megy, ahova éppen akar.

Ugyanakkor: a mai Románia, ezen belül Erdély az a hely, ahol Viorica Dăncilát, a mioritikus haza miniszterelnökét (és itt lehet azon vitatkozni, hogy Mihai Tudose óta ő a legnagyobb román állam… izé… személy, vagy sem, a magam részéről masszívan az) úgy kell végiglopni a vidéken, mint egy szökésben levő összeesküvőt.

A csodák igazi országa ez. Románia, én így szeretlek!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31113
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.