Tündéri kert
Szerző: Szántai János
2019. május 10. péntek, 13:32
Románia a szabadság édenkertje.

Nem fogom elnyújtani. Nem is tudnám. A boldogság lehet túláradó, lehet szertelen, de sohasem bőbeszédű.

A mai Románia, ezen belül Erdély az a hely, ahol Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét (és itt lehet azon vitatkozni, hogy Bethlen István óta ő a legnagyobb magyar államférfi, vagy sem, a magam részéről masszívan az) bármikor szívesen látják. Sőt, akkor és oda megy, ahova éppen akar.

Ugyanakkor: a mai Románia, ezen belül Erdély az a hely, ahol Viorica Dăncilát, a mioritikus haza miniszterelnökét (és itt lehet azon vitatkozni, hogy Mihai Tudose óta ő a legnagyobb román állam… izé… személy, vagy sem, a magam részéről masszívan az) úgy kell végiglopni a vidéken, mint egy szökésben levő összeesküvőt.

A csodák igazi országa ez. Románia, én így szeretlek!

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.