Csapvizes álhírrel szórakozott valaki Brassóban, most keresik

Május elsejei hamis hír terjesztőjére csapnának le, ha tudnák, ki az.
Hirdetés

A Whatsapp hálózaton terjesztette valaki május elsején, hogy a brassói csapvíz nem iható, fel kell forralni, mielőtt valaki ihat belőle. A brassói vízművek közleményben cáfolta a hivatalosnak tűnő bejelentést, írja a Digi24 hírtelevízió honlapja.

Nem ez volt az első álhír, amit a brassói csapvízről terjesztettek, és a hatóságok most már roppant kíváncsiak, hogy ki terjeszti ezeket és miért. A Brassó megyei prefektus felszólította a nyomozóhatóságokat, hogy járjanak utána.

A május elsejei álhír a vízművekéhez hasonló fejléccel ellátott dokumentumban volt, csak nem volt rajta se dátum, se aláírás vagy pecsét. Az állt benne, hogy a nagy esőzés miatt a város fő ivóvízforrása annyira felkavarodott, hogy nem tudják rendesen tisztítani.

Míg a mostani egyértelműen álhír volt, amit a vállalat azonnal cáfolt, tavaly márciusban maga a vízművek kavarodott bele az egymásnak ellentmondó, hivatalos közlésekbe. Az árvíz idején bejelentette, hogy a víz már nem iható, mire a közegészségügyi hatóság azonnal figyelmeztette a lakosságot, hogy forralja fel fogyasztás előtt. Nem sokkal később a vízművek visszavonta az előző közleményét, és azt jelentette, hogy a víz igenis iható.

Hirdetés