Nagy Testvér
béel
2019. május 3. péntek, 13:19
A sajtószabadság világnapja alkalmából emelte fel a mutatóujját.

Ha már a sajtószabadság világnapját ünnepeljük (már aki), az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége szükségét érezte, hogy közleményben álljon ki a fenyegetett újságírók mellett. Na és persze annak is, hogy egy kicsit a kormánynak is beszóljon.

A nagykövetség közleménye szerint a demokratikus, nyugati civilizációhoz tartozó országokban nincs helye az oknyomozó újságírók fenyegetésének – ezzel a közelmúltbeli esetre utaltak, amikor halálosan megfenyegettek egy, a plagizált rendőrakadémiai doktori disszertációk ügyében vizsgálódó újságírónőt.

A nagykövetség szerint az oknyomozó újságírás létfontosságú eleme a demokratikus kormányzásnak és a gazdasági sikernek az összes NATO-tagállamban, így Romániában is, hiszen a szabad sajtó hozzásegíti a polgárokat és a közösséget ahhoz, hogy jól informáltak legyenek, jobban részt tudjanak venni a döntéshozatalban és jobban elszámoltathassák a kormányt.

„A szólásszabadság és a jogállamiság, az egyenlőség, az emberiesség és a tisztelet jelentik azokat az alapokat, amelyekre a demokratikus országok épülnek. A sajtó és az igazságszolgáltatás függetlensége képezi a NATO-n belüli szövetség alapját”

– szúrt oda a nagykövetség az igazságügyi törvényeket lépten-nyomon módosítani akaró kormánynak a nagykövetség.

 
comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.