Pandúrból rabló
béel
2019. április 24. szerda, 11:11
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.

Az nem számít különösebben meglepőnek, ha a rendőrakadémián rendőrök tartózkodnak. Az viszont már annál inkább, ha egy nyomozás keretében házkutatást tartani mennek be oda, és saját kollégájuk ellen járnak el.

Szerdán pontosan ez történt: rendőrök és ügyészek érkeztek az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémiára, miután az alapos gyanú szerint az akadémia egyik alkalmazottja – naná, hogy rendőrtiszt – volt az, aki nemrég halállal fenyegetett meg egy oknyomozó újságírónőt. Naná, hogy névtelenül.

A rendőrök az érintett kolléga slatinai otthonában is házkutatást tartottak, és természetesen kihallgatásra elő is állították.

A G4Media.ro értesülései szerint a gyanúsított az akadémia egyetemközi együttműködésért felelős osztályán dolgozik.

Az újságírónőt Emilia Şercannak hívják, és az elmúlt hónapokban több alkalommal is leleplező írásokat közölt a különböző romániai felsőoktatási intézményekben tapasztalható, de persze eltussolni igyekezett plágiumügyekről.

Az oknyomozó cikkekben szereplő intézmények között ott van a rendőrakadémia is. Nem is akármilyen szinten: magát a rektort is azzal gyanúsították meg, hogy lopta doktori disszertációjának jelentős részét. Az intézmény persze nem sietett tisztázni az ügyeket.

Emilia Şercan most döbbenten reagált arra, hogy éppen a törvény egyik őre küldött neki halálos fenyegetést. „Ez elképzelhetetlen! Remélem, ezúttal legalább egy kis becsület lesz a rendőrakadémia vezetőiben” – kommentálta nem kis iróniával a történteket.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30914
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.