Pandúrból rabló
béel
2019. április 24. szerda, 11:11
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.

Az nem számít különösebben meglepőnek, ha a rendőrakadémián rendőrök tartózkodnak. Az viszont már annál inkább, ha egy nyomozás keretében házkutatást tartani mennek be oda, és saját kollégájuk ellen járnak el.

Szerdán pontosan ez történt: rendőrök és ügyészek érkeztek az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémiára, miután az alapos gyanú szerint az akadémia egyik alkalmazottja – naná, hogy rendőrtiszt – volt az, aki nemrég halállal fenyegetett meg egy oknyomozó újságírónőt. Naná, hogy névtelenül.

A rendőrök az érintett kolléga slatinai otthonában is házkutatást tartottak, és természetesen kihallgatásra elő is állították.

A G4Media.ro értesülései szerint a gyanúsított az akadémia egyetemközi együttműködésért felelős osztályán dolgozik.

Az újságírónőt Emilia Şercannak hívják, és az elmúlt hónapokban több alkalommal is leleplező írásokat közölt a különböző romániai felsőoktatási intézményekben tapasztalható, de persze eltussolni igyekezett plágiumügyekről.

Az oknyomozó cikkekben szereplő intézmények között ott van a rendőrakadémia is. Nem is akármilyen szinten: magát a rektort is azzal gyanúsították meg, hogy lopta doktori disszertációjának jelentős részét. Az intézmény persze nem sietett tisztázni az ügyeket.

Emilia Şercan most döbbenten reagált arra, hogy éppen a törvény egyik őre küldött neki halálos fenyegetést. „Ez elképzelhetetlen! Remélem, ezúttal legalább egy kis becsület lesz a rendőrakadémia vezetőiben” – kommentálta nem kis iróniával a történteket.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30914
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.