Felmentő sereg
béel
2019. április 23. kedd, 08:46
Jogerős ítéletben mondták ki, hogy a szenátus elnöke ártatlan.

Nagy kő eshetett le Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus és a kisebbik kormánypárt Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke szívéről: a legfelsőbb bíróság hétfőn késő este immár másodfokon, jogerősen is kimondta, hogy nem igazak az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) vádjai, és nem hazudott az ügyészeknek.

A volt miniszterelnök ellen még 2016-ban emelt vádat a brassói DNA hamis tanúzás és bűnpártolás miatt egy törvénytelennek tartott visszaszolgáltatási ügyben.

Azzal vádolták meg, hogy eskü alatt hazudott az ügyészeknek, amikor még 2016 áprilisában tanúként hallgatták ki, és azt állította: nem tudott a korrupciós ügy részleteiről, és nincs közeli kapcsolatban a vádlottakkal.

Tăriceanu mindvégig tagadta a vádakat a bíróság előtt. Azt állította, hogy a visszaszolgáltatási ügyben már véget ért a nyomozás, amikor őt tanúként kihallgatták, és az ügyészek csak ürügyet kerestek meghurcolásához, amiért rendszeresen túlkapásokkal és titkosszolgálati összefonódással vádolja a DNA-t.

A szenátus elnöke persze örül az ítéletnek, de azért megjegyezte: még sok embert hurcoltak és hurcolnak meg hozzá hasonló módon.

Amúgy nem ez az egyetlen vád ellene: a DNA tavaly azzal is megvádolta, hogy 800 000 dollárt kapott egy osztrák cégtől, hogy közbenjárjon annak érdekében, hogy az állam további szerződéseket kössön a céggel. Ebben az ügyben viszont a szenátus házbizottsága folyamatosan húzza-halasztja a bűnvádi eljárás jóváhagyását.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30896
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.