Fotó: turnulsfatului.ro
Ki mint vet
papmeli
2019. április 16. kedd, 13:43
Szó szerint felszántották az értékes természetvédelmi területet.

A földdel tették egyenlővé Szeben megye legértékesebb természetvédelmi területét: ekével szántották fel a vadon élő nárciszok és más ritka növényfajok élőhelyét. Szakemberek szerint az okozott kár legoptimálisabb körülmények között is csak 20-25 éven belül állítható helyre.

A Șuvara sașilor néven emlegetett mintegy húszhektáros terület Szeben megye egyetlen országos jelentőségű természetvédelmi területe. Azaz csak volt, ugyanis teljes egészében felszántották – a pusztítást egy egyetemista hallgató fedezte fel, aki a megyében található orchideafajokról, ritka növényekről írta volna államvizsga-dolgozatát.

A felháborító eset a nagyszebeni egyetem környezetvédelmi szakembereit is meglepte, akik mentenék a menthetőt: egyetemisták csoportjaival szállnak ki a helyszínre, hogy összegyűjtsék a megmaradt virághagymákat és átültessék a terület még épen maradt részére.

A pusztítás híre a bukaresti illetékesekhez is eljutott, Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter egyelőre a Facebookon reagált a történtekre. „A felelősöket példásan meg kell büntetni!” – hangzott a virtuális miniszteri ukáz.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30818
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.