(i)gazságszolgáltatás
gycsaba
2019. április 12. péntek, 16:44
Mondta Lomnici Zoltán, a magyar Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, majd bejelentette: nemzetközi síkon folytatódik a küzdelem Bekéék kiszabadításáért

Miután a legfelsőbb bíróság kedden elutasította a terrorváddal bebörtönözött Beke István és Szőcs Zoltán felülvizsgálati kérését, a vármegyések ezzel jogorvoslati lehetőség nélkül maradtak Romániában, és már csak a nemzetközi fórumokban bízhatnak.

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa civil szervezet elnöke az MTI szerint azt mondta, a – szerinte ártatlanul elítélt – kézdivásárhelyiek érdekében már a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordultak, de az európai parlamenti választások után szeretnének mihamarabb közmeghallgatást Brüsszelben, amelyen felhívnák a figyelmet a romániai magyarság helyzetére, és

a Beke-Szűcs-ügy törvénysértő voltára.

Továbbá petíciót nyújtanak be az Európai Parlamentnek is, amelyen keresztül ráirányítják a figyelmet a román hatóságok magyarellenes tevékenységére, különösen a bebörtönzött székelyek ügyére. Lomnici szerint a legfelsőbb bíróság kedden politikai határozatot hozott, amellyel szerinte azt szerették volna üzenni, hogy

„ha a magyarság a megmaradása érdekében a véleményét bármilyen módon kifejti, akkor megtorlásra számíthat".

A  magyar Legfelsőbb Bíróság volt elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt is mondta, a külhonban élő magyarság ma Európában a leginkább üldözött nemzet, a román állam pedig „keresztényüldözést” folytat, az emberi jogok mellett ugyanis a magyar keresztény kisebbség jogait is csorbítja. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30779
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.