Illusztráció | Fotó: Gyergyai Csaba
Terror Siculorum
MTímea
2019. április 9. kedd, 17:28
Ez volt az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhattak Bekéék, fellebbezésre már nincs lehetőség Romániában.

Döntött a legfelsőbb bíróság a terrorváddal bebörtönzött hatvannégy vármegyések ügyében: elutasították Beke István és Szőcs Zoltán felülvizsgálati kérését. Ez azt jelenti, hogy le kell ülniük a terrorizmus vádja miatt jogerősen kiszabott öt-öt évet, tudta meg az MTI a bíróságtól.

A rendkívüli felülvizsgálati vizsgálatot arra alapozták, hogy olyan tettért ítélték el őket, amelyet a román büntetőjog nem tartalmaz, ezt azonban a vádhatóság megalapozatlannak tartotta.

A bíróság 2018 júliusában meghozott ítéletének alapját lehallgatott telefonbeszélgetések és a Beke István lakásán talált petárdák alkották, melyekből arra következtettek, hogy házi készítésű pokolgépet akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a december elsejei román nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén.

Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója is részt vett a tárgyaláson, aki több nemzet európai parlamenti képviselőjét szándékszik megkeresni azzal a felkéréssel, tegyenek lépéseket az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás megindítására Románia ellen, hiszen Romániában szerinte bizonyíthatóan „rendszerszintű a jogállamiság nemzeti hovatartozáson alapuló megsértése”, amint azt a székelyföldi polgármesterek elleni perek és restitúciós eljárások is bizonyítják.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.