#sieu
gycsaba
2019. április 5. péntek, 20:02
Akkorát ment a Facebookon az autópályákat követelő bejegyzés, mint soha semmi ebben az országban.

Egy szűk hónap alatt egymillióan alkottak véleményt hozzászólás formájában egy, a Románia autópályákat akar („România vrea autostrăzi“) elnevezésű kampányhoz kapcsolódó bejegyzés alatt, ami országos rekordnak számít. Szóval ennyit a népakarat kinyilvánításáról.

A bejegyzés gazdája egy bizonyos Dan Seredenciuc, aki a Moldva első, egyméteres autósztrádáját megépítő Ştefan Mandachi barátja, gyakorlatilag közösen kezdeményezték az autópálya-építést sürgető, a #șîeu hashtag alatt futó kampányt. Dan Seredenciuc amúgy nem elégszik meg az új rekordjával, 20 millió kommentet szeretne összegyűjteni a nyomatékosítás kedvéért, ami világrekordnak számítana. A legtöbb hozzászólást eddig egy indiai Facebook-felhasználónak sikerült összegyűjtenie, ő 18 697 614-nél tart.

A román állampolgárok internetezési szokásairól amúgy itt írtunk egy összefoglalót, a rekorder-bejegyzés itt érhető el: 

 

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?