A román vlogger, akinek a videóját 500 millióan látták | Fotó forrása: Izabella Stress Youtube-csatornája
Lájkvadászat
MTímea
2019. március 1. péntek, 21:22
A legfelkapottabb román YouTube-csatorna ötmilllió feliratkozóval rendelkezik.

Románia lakosságának több mint a fele fenn van a Facebookon: mintegy tízmillió felhasználóval gazdagítjuk Marck Zuckerberg közösségi hálóját. A második legnépszerűbb közösségi oldal a YouTube videómegosztó (3 millió felhasználó), ezt követi az Instagram (1,13 millió felhasználó, amiből mintegy 66 ezer vállalati). Érdekes, hogy

a főleg az angolszász országokban népszerű Twittert Romániában mindössze 50 ezren használják.

A 2018-as adatokat tekintve a legnépszerűbb Facebook-bejegyzés 370 ezer megosztást ért el, míg a legnézetebb Youtube-videó egy suceavai lányé volt a slime készítéséről, mely elérte az 500 millió megtekintést.

Ennyi nézőt a Pro TV az ötórai horrorhírekkel még csak nem is remélhet.

A Facebookon egy év alatt összesen 279 millió reakciót értek el a bejegyzések, 60 millióan osztottak tovább tartalmakat, összesen 21,12 millióan alkottak véleményt hozzászólás formájában. A legtöbb kommentet ennél a videónál hagyták.

A vállalati Facebook-oldalak közül 86 ezret tartanak nyilván Romániában, de ezeknek kevesebb mint a fele aktív. A legnépszerűbb bejegyzés több mint 166 ezer embernek tetszett, legalábbis ennyien nyomtak lájkot rá.

A leglájkoltabb, illetve a legtöbb reakciót kiváltó Facebook-oldal tulajdonosa: Klaus Iohannis államfő, Andra, illetve Inna énekesnők, Dacian Cioloș volt miniszterelnök és Gheorghe Hagi egykori sztárfocista. Ha alaposan megnézzük a számokat, láthatjuk, hogy bár az államelnök nem rendelkezik annyi lájkolóval, mint a két énekesnő, kevesebbet is posztol, mégis az egyes bejegyzései jóval népszerűbbek, mint a többieké. 

A román YouTube-csatornák közül a legnépszerűbb a már említett suceavai vloggeré: Izabella Stress

ötmilllió feliratkozóval rendelkezik.

A videómegosztó oldalon egyébként folyamatosan nő az aktív felhasználók száma, egy év alatt 16 százalékkal. A hagyományos blogok azonban kevésbé mennek, az országban mintegy 16 702 bloggert tartanak nyilván.

A fórumok közül elsősorban a különböző szoftverek és játékok letöltésére alkalmas Softpedia volt a népszerű tavaly, ezt követte a gyakori kérdésekhez hasonló TPU, a szintén játékokkal foglalkozó ComputerGames, végül a szüléssel, gyerekneveléssel foglalkozó DespreCopii.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.