DNAkció
gycsaba
2019. április 3. szerda, 18:58
Az ügyvéd optimista, a felmentésben reménykedik.

Befejeződött szerdán Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester pere a bukaresti legfelsőbb bíróságon, a jogerős ítéletet várhatóan április 17-én teszik közzé, de a román igazságszolgáltatást ismerve ezt még tovább odázhatják.

Sergiu Bogdan ügyvéd a Szabadságnak elmondta, a szerdai tárgyaláson – melyen elhangzottak a védőbeszédek is – a szakértő megállapította, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által készített hangfelvételt – a vád egyetlen bizonyítékát – egyértelműen „megdolgozták”

Az ügyvéd már csak emiatt is optimista, reméli, hogy Horváth Annát felmentik, bevallása szerint mindent tőle telhetőt megtett ennek érdekében.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2016 októberében rendelt el nyomozást Horváth Anna ellen. Amint a bíróságra 2016 decemberében benyújtott vádiratból kiderült: Horváth Annát nemzetbiztonsági okokból több hónapon át megfigyelte a SRI, és ennek során hallgatták le egy olyan kávéházi beszélgetését, amelyet Fodor Zsolt üzletemberrel folytatott. A vádirat szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a 2016. júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára, cserében pedig megsürgette egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. Az elsőfokú eljárásban a kolozsvári Táblabíróság márciusban két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a volt alpolgármestert, aki 2017 tavasza óta kolozsvári tanácsos, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnökeke.  
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30651
Az UNESCO listájára javasolt egykori katonai táborral nem számoltak, amikor a pálya nyomvonalát tervezték.
Eddig se értettük, de most aztán pláne.
Hát, lényegében úgy, hogy Magyarország csinálja, Románia pedig beszél róla.
Persze nem amúgy tahó módra: szépen, elegáns csomagolásban.
Egyszerűen szólva: hülye kérdésre hülyén lehet válaszolni.
Szociális lakásokat vásárolnak piaci áron.
Az EMNP felhívására öt városból érkeztek a tüntetők.
Nem kapott elegendő szavazatot a liberálisok bizalmatlansági indítványa, amelynek még az RMDSZ is szurkolt.
A rahovai börtönben maradhat, de szigorított felügyelet alatt.
Aradon is virágzik a Tisza. Azaz a Maros.
Újabb tanácsos távozik. Vajon ki lesz a következő?
Minek országprojekt egy olyan földrajzi helynek, amely nem igazán nevezhető országnak? Figyelem, pamfletveszély!
Veszik, mint a cukrot.
A román társadalom addig nem képes szembenézni múltjával, jelenével, jövőjével, amíg a külföldieket, a királyt, a földesurakat, a „bozgorokat” és a cigányokat kiáltja ki bűnösnek.