DNAkció
Timi
2019. január 10. csütörtök, 17:13
Kolozsvár volt alpolgármesterének ügyében márciusban születhet ítélet.

A legfelső bíróságon zajlott újabb meghallgatása után több fejleményről is beszámolt Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere a Facebookon. A szerdai tárgyalásra elkészült a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által készített lehallgatás újabb román nyelvű fordítása, mely lényegesen eltér a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) eredeti változatától, írja.

Továbbra sem hagyták jóvá annak közlését, hogy milyen nemzetbiztonsági okai voltak Horváth Anna lehallgatásának, az azonban még decemberben kiderült, nemcsak a folyamatban lévő ügy okán hallgatták le, hanem két másik esetben is, 2015 októbere és novembere, illetve 2016 februárja és márciusa között. A DNA tavaly decemberben csak annyit közölt ezzel kapcsolatosan a volt elöljáróval, hogy bizonyítékok hiányában lezárták a másik két ügyet.

Horváth Anna arról is tájékoztatott, hogy még két tárgyalás lesz: február 6-án és valamikor március elején. Várhatóan március végén ítélet születik.

Ahogy korábban már írtuk, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2016 októberében rendelt el nyomozást Horváth Anna ellen. Amint a bíróságra 2016 decemberében benyújtott vádiratból kiderült: Horváth Annát nemzetbiztonsági okokból több hónapon át megfigyelte a SRI, és ennek során hallgatták le egy olyan kávéházi beszélgetését, amelyet Fodor Zsolt üzletemberrel folytatott. A vádirat szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a 2016. júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára, cserében pedig megsürgette egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. Az elsőfokú eljárásban a kolozsvári Táblabíróság márciusban két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a volt alpolgármestert, aki 2017 tavasza óta kolozsvári tanácsos, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnökeke.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29488

Beérkezett trackbackek

Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.