DNAkció
Timi
2019. január 10. csütörtök, 17:13
Kolozsvár volt alpolgármesterének ügyében márciusban születhet ítélet.

A legfelső bíróságon zajlott újabb meghallgatása után több fejleményről is beszámolt Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere a Facebookon. A szerdai tárgyalásra elkészült a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által készített lehallgatás újabb román nyelvű fordítása, mely lényegesen eltér a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) eredeti változatától, írja.

Továbbra sem hagyták jóvá annak közlését, hogy milyen nemzetbiztonsági okai voltak Horváth Anna lehallgatásának, az azonban még decemberben kiderült, nemcsak a folyamatban lévő ügy okán hallgatták le, hanem két másik esetben is, 2015 októbere és novembere, illetve 2016 februárja és márciusa között. A DNA tavaly decemberben csak annyit közölt ezzel kapcsolatosan a volt elöljáróval, hogy bizonyítékok hiányában lezárták a másik két ügyet.

Horváth Anna arról is tájékoztatott, hogy még két tárgyalás lesz: február 6-án és valamikor március elején. Várhatóan március végén ítélet születik.

Ahogy korábban már írtuk, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2016 októberében rendelt el nyomozást Horváth Anna ellen. Amint a bíróságra 2016 decemberében benyújtott vádiratból kiderült: Horváth Annát nemzetbiztonsági okokból több hónapon át megfigyelte a SRI, és ennek során hallgatták le egy olyan kávéházi beszélgetését, amelyet Fodor Zsolt üzletemberrel folytatott. A vádirat szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a 2016. júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára, cserében pedig megsürgette egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. Az elsőfokú eljárásban a kolozsvári Táblabíróság márciusban két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a volt alpolgármestert, aki 2017 tavasza óta kolozsvári tanácsos, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnökeke.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29488

Beérkezett trackbackek

Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.