Tăriceanu pártja is hasonló cipőben jár, mint az USR vagy a PRM

Ez a negyedik párt, amelyikről kiderült: nem is az vezeti, aki papíron a párt elnöke.
Hirdetés

Még egy területen megmutatkozik az a romániai sajátosság, hogy semmi sem úgy működik, ahogyan a normális országokban, a látszat mögött teljes káosz és inkompetencia uralkodik: ez pedig a pártok nyilvántartása. Az USR-PLUS szövetsége, és a PRM után az ALDE-ról is kiderült, hogy papíron Daniel Constantin az elnöke, akit Călin Popescu Tăriceanu két évvel ezelőtt tessékelt ki a pártból és azóta a Victor Ponta ex PSD-elnök által alapított Pro Románia tagja.

Tăriceanu mindössze társelnökként szerepel a pártok nyilvántartásában, így az ALDE is hasonlóképpen járhat, mint a Dan Barna vezette USR és a Dacian Cioloş-féle PLUS, mely pártoknak a választási szövetségét nem jegyezte be a BEC, azaz Központi Választási Bizottság, és ha Nicuşor Dan nem menti meg a szövetséget, akkor nem indulhatott volna az európai parlamenti választáson.

Könnyen megtörténhet tehát, hogy Daniel Constantin aláírására is szükség lesz ahhoz, hogy az ALDE beszálljon a választási buliba. A PRO Romániában politizáló Constantint azonban biztos nem lesz könnyű meggyőzni arról, hogy írjon alá, tekintettel arra, hogy éppen Tăriceanu volt az, aki kirúgta a pártból, emiatt pedig igencsak haragszik rá

Hirdetés