nyelvöldöklő angyal
Jean St'Ay
2019. március 8. péntek, 10:15
Hiába ír(nak) le (neki) minden elmondandót, Viorica Dăncilă akkor is képes bakizni.

Úgy tűnik, a román miniszterelnök asszonyt, ahogy a szólás mondja, az ág is húzza. Viorica Dăncilă valóságos az nyelvi hibák valóságos bányája. És épp a minap mérges is lett amiatt, hogy folyton cukkolják ezért. Meg is mondta szépen:


„Mint sem hogy szabadon beszéljek és ostobaságokat mondjak, inkább legyen egy papírka előttem, hogy korrekt dolgokat mondjak.”

Nos, az a helyzet, hogy a szegény miniszterelnök asszonyon még a papírkák sem segítenek. Az történt, hogy csütörtökön meghívták Viorica Dăncilát Brüsszelbe, hogy a Nemzetközi Nőnaphoz kapcsolódó, Vezetőnek születtek címet viselő konferencián… biza, beszéljen.

Bár ne tette volna! Mert naná, hogy bakizott. Annak ellenére, hogy tele volt papírkával az előtte magasodó pulpitus. A miniszterelnök asszony azt akarta mondani, a nőkről, természetesen, hogy:

„Szilárdan hiszem, hogy pont annyira képesek arra, hogy teljesítsenek, mint (férfi – a szerk.) kollégáik.”

Ehelyett valami ilyesmit mondott:

„Szilárdan hiszem, hogy pont annyira képesek teljesítsenek, mint (férfi – a szerk.) kollégáik.”

A felszólalásról természetesen videó is készült. Az ominózus rész 7 perc 20 másodpercnél található, ha esetleg valakit érdekel:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30281
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.