A drága!
Jean St'Ay
2019. március 4. hétfő, 17:51
Viorica Dăncilă olyat mondott, de olyat, hogy a román parlament minden villanyégője kipukkadt tőle.

A (többek közt) nyelvi bakijairól is elhíresült román miniszterelnök asszony ezúttal sem poénkodott. A hétfői parlamenti ülésen Viorica Dăncilă felpaprikázódott azon, hogy az ellenzék folyton szívatja a bakik miatt (is), és egy adott pillanatban kifakadt. Na, és ez volt az a mondat, amitől metaforikus értelemben sötétbe borult a terem:

„Mint sem hogy szabadon beszéljek és ostobaságokat mondjak, inkább legyen egy papírka előttem, hogy korrekt dolgokat mondjak.”

Kész, ezt a világrengető vallomást nehéz lesz überelni. Legfeljebb azzal, hogy Dragnea úr előáll és bevallja, hogy a székely autonómiára költötte Románia aranytartalékát.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30220
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.