Fotó: Gazeta Sporturilor
Fair play
Timi
2019. február 13. szerda, 18:00
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.

A Román Labdarúgó-szövetség 5 ezer lejre bírságolta a Bukaresti Dinamo fociklubot, mert a szurkolók xenofób üzenetekkel és rigmusokkal hergelték a Sepsi OSK csapatát és szurkolóit. A Dinamótól megszokott hangemű skandálások mellett az ultrák írásban is üzentek: csak Románia és csak a Dinamo létezik, illetve semmiféle autónómia nem lehetséges a románnak nevezett területeken.

Az élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzést 1-0-ra nyerte meg a bukaresti vendégcsapat, a „meccs” azonban később is folytatódott a sajtóban, a klubelnökök nyilatkozatháborúja révén.

Bokor János, a Sepsi sportigazgatója arra panaszkodott, hogy a bukarestiek magyargyűlöletével szemben túl nagy a szövetség toleranciája, és keményebb büntetéssel megfékezhető lenne ez a fajta szurkolói magatartás. A játékvezetőket és szövetségi megfigyelőket azért bírálták, mert a szabályok ellenére egyetlen ilyen esetben sem állították meg a mérkőzést. Alexandru David, a Dinamo elnöke Bokor kijelentéseire azzal reagált, hogy ha nem tetszik Románia, akkor a Sepsi költözzön inkább Magyarországra. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29930
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.