Fotó: Gazeta Sporturilor
Fair play
Timi
2019. február 13. szerda, 18:00
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.

A Román Labdarúgó-szövetség 5 ezer lejre bírságolta a Bukaresti Dinamo fociklubot, mert a szurkolók xenofób üzenetekkel és rigmusokkal hergelték a Sepsi OSK csapatát és szurkolóit. A Dinamótól megszokott hangemű skandálások mellett az ultrák írásban is üzentek: csak Románia és csak a Dinamo létezik, illetve semmiféle autónómia nem lehetséges a románnak nevezett területeken.

Az élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzést 1-0-ra nyerte meg a bukaresti vendégcsapat, a „meccs” azonban később is folytatódott a sajtóban, a klubelnökök nyilatkozatháborúja révén.

Bokor János, a Sepsi sportigazgatója arra panaszkodott, hogy a bukarestiek magyargyűlöletével szemben túl nagy a szövetség toleranciája, és keményebb büntetéssel megfékezhető lenne ez a fajta szurkolói magatartás. A játékvezetőket és szövetségi megfigyelőket azért bírálták, mert a szabályok ellenére egyetlen ilyen esetben sem állították meg a mérkőzést. Alexandru David, a Dinamo elnöke Bokor kijelentéseire azzal reagált, hogy ha nem tetszik Románia, akkor a Sepsi költözzön inkább Magyarországra. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29930
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.