Egészségtelen ügy
szabot
2019. február 12. kedd, 17:26
Hamisított diplomával ment önkénteskedni az Ilfov megyei sürgősségire.
Feljelenti a Libertatea lapban ma leleplezett álorvost az egészségügyi minisztérium, mert hamisított egyetemi diplomával jelentkezett önkéntesnek az Ilfov megyei sürgősségi kórházba, jelentette be ma Sorina Pintea miniszter.
 
A lap leleplező írásának megjelenése után a kórház megvédte Raluca Daniela Bîrsant, a szóvivő azt közölte, hisznek a nőnek, amíg ki nem derül, hogy nem mondott igazat.
 
Hát most kiderült: több sajtóorgánum megkeresésére is azt közölte az Orvosi Kamara, hogy a nő nem szerepel a tagjai között (így nem praktizálhat orvosként Romániában), a miniszter pedig délután megerősítette, hogy Bîrsan hamis diplomát nyújtott be a személyi dossziéjában, amikor az Ilfov megyei sürgősségi kórház önkéntességi szerződést kötött vele.
 
Pintea elmondta, az önkéntességi szerződést 2018. március 12-én kötötték, de az önkéntességet szabályozó törvény már 2014 óta kimondja, hogy orvosi posztra csak orvosi képzettséggel rendelkező személyt lehet szerződtetni.
 
A miniszter azt ígérte, a szerződtetés kivizsgálására sürgősen összehívják a kórház igazgatótanácsát, ahova ugyan a minisztérium is delegált egy tagot, de őt már vagy fél éve nem hívták meg az ülésekre.
 
Bár a miniszter szerint 2018. márciusi az álorvos szerződése, a Libertatea szerint a nő már tíz éve önkénteskedik a kórház nőgyógyászati osztályán, és a lapnak azt mondta, nem végez orvosi tevékenységet, mindössze műszerekkel szolgálja ki az orvosi személyzetet. A lap azonban beszélt olyan korábbi páciensekkel, akiknek műtéti vágását az illető hölgy varrta össze a kórházban.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29909
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.