Egészségtelen ügy
szabot
2019. február 12. kedd, 17:26
Hamisított diplomával ment önkénteskedni az Ilfov megyei sürgősségire.
Feljelenti a Libertatea lapban ma leleplezett álorvost az egészségügyi minisztérium, mert hamisított egyetemi diplomával jelentkezett önkéntesnek az Ilfov megyei sürgősségi kórházba, jelentette be ma Sorina Pintea miniszter.
 
A lap leleplező írásának megjelenése után a kórház megvédte Raluca Daniela Bîrsant, a szóvivő azt közölte, hisznek a nőnek, amíg ki nem derül, hogy nem mondott igazat.
 
Hát most kiderült: több sajtóorgánum megkeresésére is azt közölte az Orvosi Kamara, hogy a nő nem szerepel a tagjai között (így nem praktizálhat orvosként Romániában), a miniszter pedig délután megerősítette, hogy Bîrsan hamis diplomát nyújtott be a személyi dossziéjában, amikor az Ilfov megyei sürgősségi kórház önkéntességi szerződést kötött vele.
 
Pintea elmondta, az önkéntességi szerződést 2018. március 12-én kötötték, de az önkéntességet szabályozó törvény már 2014 óta kimondja, hogy orvosi posztra csak orvosi képzettséggel rendelkező személyt lehet szerződtetni.
 
A miniszter azt ígérte, a szerződtetés kivizsgálására sürgősen összehívják a kórház igazgatótanácsát, ahova ugyan a minisztérium is delegált egy tagot, de őt már vagy fél éve nem hívták meg az ülésekre.
 
Bár a miniszter szerint 2018. márciusi az álorvos szerződése, a Libertatea szerint a nő már tíz éve önkénteskedik a kórház nőgyógyászati osztályán, és a lapnak azt mondta, nem végez orvosi tevékenységet, mindössze műszerekkel szolgálja ki az orvosi személyzetet. A lap azonban beszélt olyan korábbi páciensekkel, akiknek műtéti vágását az illető hölgy varrta össze a kórházban.
comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.