Egyelőre nem a leleplezőknek, hanem az álorvosnak bélyegzett nőnek hisz a kórház, ahol dolgozik

Amíg be nem bizonyosodnak a vádak.
Hirdetés

Meglehetősen ellentmondásos helyzet állt elő Bukarestben az Ilfov megyei kórházban, ahol a Libertatea című bulvárlap szerint újabb álorvost lepleztek le, aki állítólag hamis egyetemi diplomával helyezkedett el az egészségügyi intézményben.

A kórház szóvivője, Dan Blendea kedden ugyanakkor azt mondta: egyelőre hisznek a magát orvosnak mondó, Raluca Daniela Bîrsan nevű nőnek, legalábbis addig, amíg ki nem derül, hogy nem mondott igazat. A valóság kiderítésére belső vizsgálat indult.

A szóvivő szerint a 30 éves nő nem alkalmazottként, hanem önkéntesként dolgozik a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán, így legfeljebb tanácsokkal szolgálhat a pácienseknek, és lejegyezheti az orvosok észrevételeit.

Ha azonban az osztályvezető főorvos úgy dönt, hogy például orvosi eszközöket is kezelhet – már nem rendeltetés szerűen használva őket, csak úgy, hogy kérésre oda viszi őket, ahova mondják –, akkor ezt is megteheti.

Csakhogy felvétel is bizonyítja, hogy a műtőben is dolgozott, császármetszés után ő varrta össze a sebet.

Hirdetés

„Fölmerült a diplomák valódiságának kérdése is. Az ellenkező értelmű bizonyíték megjelenéséig a rendelkezésünkre álló, és az önkéntességi szerződéshez csatolt dokumentumok azt bizonyítják, hogy a hölgy orvos” – mondta a szóvivő.

A Digi 24 ugyanakkor megérdeklődte az orvosi kamaránál, ahol közölték: Raluca Daniela Bîrsan nevű orvos nem szerepel a nyilvántartásukban, márpedig nem csupán akkor kellene ott szerepelnie, ha orvosként dolgozik, hanem akkor is, ha önkéntesként.

Mint megírtuk, a Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem dékánja úgy vélekedik, hogy a nő által bemutatott diploma hamis.

Hirdetés