Egészségtelen ügy
béel
2019. február 12. kedd, 09:18
Bukarestben, az Ilfov megyei kórházban.

A jelek szerint divattá vált Romániában, hogy egyesek orvosnak adják ki magukat: miután országos botrányt kavart egy nyolcosztályos olasz parkolóőr leleplezése, aki közel egy évig plasztikai sebésznek adta ki magát, és menő bukaresti klinikákon operált, most egy állami egészségügyi intézményben bukkantak álorvosra.

A Libertatea című bukaresti bulvárlap a Bukarestben működő Ilfov megyei kórház egyik rezidenséről írta meg, hogy az valójában nem hogy nem rendelkezik orvosi végzettséggel, de valószínűleg az olasz imposztorhoz, Matteo Politihez hasonlóan még érettségije sincs.

A lap szerint a szülészet-nőgyógyászati osztályon dolgozó, 30 éves Raluca Daniela Bîrsan

rezidens orvosként mutatkozik be, ugyanakkor a valóságban nincs is orvosi végzettsége.

A lap kérésére azt állította: nem orvosként dolgozik, csupán „önkéntesként”, és nem végez orvosi tevékenységet, de több páciens is azt mondja: a császármetszés után ő varrta össze őket. Egy ilyen esetről filmfelvétel is készült.

Az áldoktornő állítása szerint 2013-ban végzett a Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen, azonban a felsőoktatási intézmény dékánja, Cătălin Cîrstoiu azt mondja:

adatbázisukban nem szerepel, hogy  Bîrsan náluk végzett volna, a diploma több eleme pedig arra utal, hogy az hamisítvány.

Mint kiderült, az álorvos az olasz sarlatánnal szemben még az egészségügyi igazgatóság engedélyével sem rendelkezett.

Megkeresték a kórház menedzserét is, aki a lap szerint megszakította a kapcsolatot  Bîrsannal, és az osztályvezetőket tette felelősssé az incidensért.

Majd rövid úton kidobatta a kórházból az újságírókat a biztonságiakkal.

Ja, amúgy Sorina Pintea egészségügy-miniszter múlt héten az olasz álorvos kapcsán magabiztosan úgy fogalmazott: ilyesmi csakis magánkórházakban történhet, az állami egészségügyi intézményekben szigorúan ellenőrzik az orvosok hátterét.

Hát, ez nem jött be.

 

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯