Egészségtelen ügy
béel
2019. február 12. kedd, 09:18
Bukarestben, az Ilfov megyei kórházban.

A jelek szerint divattá vált Romániában, hogy egyesek orvosnak adják ki magukat: miután országos botrányt kavart egy nyolcosztályos olasz parkolóőr leleplezése, aki közel egy évig plasztikai sebésznek adta ki magát, és menő bukaresti klinikákon operált, most egy állami egészségügyi intézményben bukkantak álorvosra.

A Libertatea című bukaresti bulvárlap a Bukarestben működő Ilfov megyei kórház egyik rezidenséről írta meg, hogy az valójában nem hogy nem rendelkezik orvosi végzettséggel, de valószínűleg az olasz imposztorhoz, Matteo Politihez hasonlóan még érettségije sincs.

A lap szerint a szülészet-nőgyógyászati osztályon dolgozó, 30 éves Raluca Daniela Bîrsan

rezidens orvosként mutatkozik be, ugyanakkor a valóságban nincs is orvosi végzettsége.

A lap kérésére azt állította: nem orvosként dolgozik, csupán „önkéntesként”, és nem végez orvosi tevékenységet, de több páciens is azt mondja: a császármetszés után ő varrta össze őket. Egy ilyen esetről filmfelvétel is készült.

Az áldoktornő állítása szerint 2013-ban végzett a Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen, azonban a felsőoktatási intézmény dékánja, Cătălin Cîrstoiu azt mondja:

adatbázisukban nem szerepel, hogy  Bîrsan náluk végzett volna, a diploma több eleme pedig arra utal, hogy az hamisítvány.

Mint kiderült, az álorvos az olasz sarlatánnal szemben még az egészségügyi igazgatóság engedélyével sem rendelkezett.

Megkeresték a kórház menedzserét is, aki a lap szerint megszakította a kapcsolatot  Bîrsannal, és az osztályvezetőket tette felelősssé az incidensért.

Majd rövid úton kidobatta a kórházból az újságírókat a biztonságiakkal.

Ja, amúgy Sorina Pintea egészségügy-miniszter múlt héten az olasz álorvos kapcsán magabiztosan úgy fogalmazott: ilyesmi csakis magánkórházakban történhet, az állami egészségügyi intézményekben szigorúan ellenőrzik az orvosok hátterét.

Hát, ez nem jött be.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29901
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.