A kép forrása a kormány honlapja, a gov.ro
Jól seper
papmeli
2019. február 10. vasárnap, 12:47
Lefejezte a vámhivatalok vezetését: egy szuszra 19 főnököt menesztett.

Ha mással nem is írja be magát az ország történelmébe Mihaela Triculescu, az Országos Adóhatóság (ANAF) igazgatója – aki már kinevezésével a sajtó célkeresztjébe került –, első döntésével már megtette. Egyszerre 19 vezető pozícióban lévő személyt menesztett, amiről közleményben tájékoztatta a sajtót. És

honnan máshonnan küldte volna el a fejeseket, mint ahonnan a jelentős pénzösszegek befolynak:

az Országos Vámhatóságtól. A főigazgatóságnál egy, a regionális igazgatóságoknál három ügyvezető igazgató kerül lapátra, de öt adóhivatal vezetőjének és egy helyettesnek is távoznia kell. Emellett újabb kilenc határátkelőnél működő vámhivatal vezetőjének kell elbúcsúznia a kényelmes főnöki széktől. Az ANAF közleményében

eléggé elvont, nehezen értelmezhető szöveggel indokolja a menesztéseket.

Emlékeztet, hogy a hatóság fő feladata az adók és illetékek beszedése mellett felvenni a harcot az adócsalás ellen. Arról azonban nem esik szó, hogy az említett főnökök adócsalással vagy más korrupciós bűncselekménnyel lennének gyanúsítva.

A vámhatóságnak az ország területén nyolc regionális kirendeltsége működik, ezekhez 89 vámhivatal tartozik, melyek a határátkelőkben és a nagyobb városokban működnek, és elsősorban a vámnál elkobzott törvénytelen áru értékesítéséből szerzik bevételüket.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29883
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.