A kép forrása a kormány honlapja, a gov.ro
Jól seper
papmeli
2019. február 10. vasárnap, 12:47
Lefejezte a vámhivatalok vezetését: egy szuszra 19 főnököt menesztett.

Ha mással nem is írja be magát az ország történelmébe Mihaela Triculescu, az Országos Adóhatóság (ANAF) igazgatója – aki már kinevezésével a sajtó célkeresztjébe került –, első döntésével már megtette. Egyszerre 19 vezető pozícióban lévő személyt menesztett, amiről közleményben tájékoztatta a sajtót. És

honnan máshonnan küldte volna el a fejeseket, mint ahonnan a jelentős pénzösszegek befolynak:

az Országos Vámhatóságtól. A főigazgatóságnál egy, a regionális igazgatóságoknál három ügyvezető igazgató kerül lapátra, de öt adóhivatal vezetőjének és egy helyettesnek is távoznia kell. Emellett újabb kilenc határátkelőnél működő vámhivatal vezetőjének kell elbúcsúznia a kényelmes főnöki széktől. Az ANAF közleményében

eléggé elvont, nehezen értelmezhető szöveggel indokolja a menesztéseket.

Emlékeztet, hogy a hatóság fő feladata az adók és illetékek beszedése mellett felvenni a harcot az adócsalás ellen. Arról azonban nem esik szó, hogy az említett főnökök adócsalással vagy más korrupciós bűncselekménnyel lennének gyanúsítva.

A vámhatóságnak az ország területén nyolc regionális kirendeltsége működik, ezekhez 89 vámhivatal tartozik, melyek a határátkelőkben és a nagyobb városokban működnek, és elsősorban a vámnál elkobzott törvénytelen áru értékesítéséből szerzik bevételüket.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29883
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.