Emil Boc nem tette ki az ablakba a Musai-Muszájtól kapott panaszlevelet

Kolozsvár polgármestere leltározta a lakossági panaszokat. Mutatjuk, mi hozza ki leginkább a sodrukból a kincses város lakóit.
Hirdetés

Két hét alatt közel félezer lakossági panasz futott be Emil Boc kolozsvári polgármesterhez, aki úgy döntött: nem bízza a városházi alkalmazottakra a lakosság gondjait, hanem személyesen veszi kézbe ügyüket. Azaz személyesen olvassa el panaszaikat az erre a célra létrehozott lucruricaremaenerveaza@yahoo.com mailcímen. Erről ITT írtunk.

Azóta szám szerint 481 emailt kapott, ezek tíz százaléka, 40 darab azonban köszönőlevél volt, árulta el az elöljáró. Aki azt sem hallgatta el, hogy milyen panaszokkal fordultak hozzá a kolozsváriak. A kincses város lakóit leginkább a parkolók hiánya háborítja fel, de sokan a gyalogátjárókat és jelzőlámpákat is hiányolják a város egyes részein. Nincs elég zöldövezet sem, panaszkodnak, de

az elmúlt hetekben a járdákon, utcákon halmokban olvadozó hó is zavarta őket.

A közszállítással és a szemétszállítással is elégedetlenek, vagy az zavarja őket, hogy a cég otthagyja a hulladékot, vagy az, hogy a legrosszabbkor, azaz a legforgalmasabb napszakokban gyűjti össze.

A rossz utakra és a gyér közvilágításra is érkezett panasz a polgármesterhez, de az otthagyott kutyakaki, a közterületen felejtett háziállatok, gépkocsik is zavarják a kolozsváriakat. Akik több esetben megoldási módokat is javasoltak az általuk jelzett problémára, árulta el Boc. Arról azonban nem számolt be, hogy

a többnyelvűségért küzdő Musai-Muszáj szervezettől is érkezett levél hozzá,

melyben az aktivisták az álmultikultit kérik számon rajta. Kifogásolják, hogy a városnapokon teljesen hiányzik a magyar nyelvű kommunikáció, ahogy a karácsonyi vásáron és más önkormányzati rendezvényeken sincsenek magyar nyelvű feliratok, üzenetek.

Hirdetés

A Muszájosok szerint miközben a polgármester állandóan a multikulturalizmusról és kultúraközi párbeszédről papol, száműzi a magyar kultúrát a magyar intézmények falai közé. A teljes panaszlista és a polgármesterhez intézett kérdéseik alább olvashatók.

Hirdetés