Emil Boc személyesen, e-mailben nyugtatgatná a felháborodott kolozsváriakat

Nem akar ideges polgárokat. És azt állítja, tesz is ezért.
Hirdetés

Nem kis fába vágta a fejszéjét Emil Boc, Kolozsvár egyesek által csodált, mások által szidott polgármestere. A populista fogásairól (is) híres elöljáró – elég, ha csak arra gondolunk, hogyan áradozott beszédeiben a multikulturalizmus fontosságáról, majd harcolt foggal-körömmel a többnyelvű helységnévtáblák ellen – újabb nagy ötlettel rukkolt elő.

Mégpedig azzal, hogy személyesen oldja meg a városlakók problémáit, amire úgy tűnik, hogy a városháza alkalmazottai nem képesek. Létezik ugyanis egy telefonos applikáció, az Android és IOS rendszerben egyaránt letölthető My Cluj, ahol a lakosság jelezheti, ha felháborító dolgot lát a városban. Ez számítógépről, a városháza honlapján is elérhető.

Igen ám, de a panaszok a közalkalmazottakhoz futnak be, nem a polgármesterhez. Így az nem is tudja megoldani ezeket. Emil Bocot úgy tűnik, az háborítja fel, hogy rajta kérnek számon olyasmit, amiről nincs is tudomása. Ezért úgy döntött, saját kézbe veszi az ügyet.

Külön e-mailt hoz létre a lakossági panaszok számára – lucruricaremaenerveaza@yahoo.com –, melyre nem csak személyesen várja a bejelentéseket, de ígérete szerint havonta be is számol, jelentést készít azok megoldásáról. „Azt akarom, hogy ne háborodjunk fel semmin, amikor a városban járunk” – vázolta a cseppet sem szerény célt.

Hirdetés

Heteken belük kiderül, hogy komolyan gondolta, vagy csak újabb kommunikációs fogásról van szó. Mi már készítjük a listát.

 

Hirdetés