Lelki cunami
gycsaba
2019. január 15. kedd, 16:14
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.

Komoly dilemma elé állította az erdélyi és a határon túli zarándokokat a hír, miszerint a csíksomlyói ferencesek elvetették a pápalátogatás és a pünkösdi búcsú összevonásának ötletét, így június elején hét nap alatt kétszer is ki kellene vonulni a hegynyeregbe.

Nekik kívánt üzenni a Magyar Kurír katolikus hírportálnak adott interjúban Böjte Csaba ferences szerzetes, miután hivatalossá vált, Ferenc pápa romániai látogatása keretében június elsején látogat Csíksomlyóra, az idei pünkösdi búcsús szentmisét pedig június 8-án tartják meg a kegyhelyen.

„Akik megtehetik, azokat arra biztatnám, jöjjenek el június 1-jére, egy hét szabadságot vegyenek ki, és töltsék velünk. Jól el lehet tölteni egy hetet Székelyföldön, a Csíksomlyói Szűzanya mellett még Ferenc pápa is ott lesz – ez kész lelki cunami lehet” – fogalmazott Böjte Csaba, aki szerint az egyház szíve Csíksomlyón fog dobogni június elején, s megjegyezte, külön örömére szolgál, hogy a pápa épp a gyermeknapon látogat a Székelyföldre.

Dobszay Benedek ferences tartományfőnök az Echo TV-nek hétfőn úgy nyilatkozott, tudomása szerint a két eseményt azért nem lehet összevonni, mert a csíksomlyói búcsú szervezésével már annyira előrehaladtak, hogy végül az a döntés született, hogy nem borítják fel a pünkösdi búcsú eredeti programját. Dobszay egyébként kiemelte, hatalmas dolog, hogy a pápa romániai körútja során külön meglátogatja egy ország legnagyobb kisebbségét.  

comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.