Lelki cunami
gycsaba
2019. január 15. kedd, 16:14
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.

Komoly dilemma elé állította az erdélyi és a határon túli zarándokokat a hír, miszerint a csíksomlyói ferencesek elvetették a pápalátogatás és a pünkösdi búcsú összevonásának ötletét, így június elején hét nap alatt kétszer is ki kellene vonulni a hegynyeregbe.

Nekik kívánt üzenni a Magyar Kurír katolikus hírportálnak adott interjúban Böjte Csaba ferences szerzetes, miután hivatalossá vált, Ferenc pápa romániai látogatása keretében június elsején látogat Csíksomlyóra, az idei pünkösdi búcsús szentmisét pedig június 8-án tartják meg a kegyhelyen.

„Akik megtehetik, azokat arra biztatnám, jöjjenek el június 1-jére, egy hét szabadságot vegyenek ki, és töltsék velünk. Jól el lehet tölteni egy hetet Székelyföldön, a Csíksomlyói Szűzanya mellett még Ferenc pápa is ott lesz – ez kész lelki cunami lehet” – fogalmazott Böjte Csaba, aki szerint az egyház szíve Csíksomlyón fog dobogni június elején, s megjegyezte, külön örömére szolgál, hogy a pápa épp a gyermeknapon látogat a Székelyföldre.

Dobszay Benedek ferences tartományfőnök az Echo TV-nek hétfőn úgy nyilatkozott, tudomása szerint a két eseményt azért nem lehet összevonni, mert a csíksomlyói búcsú szervezésével már annyira előrehaladtak, hogy végül az a döntés született, hogy nem borítják fel a pünkösdi búcsú eredeti programját. Dobszay egyébként kiemelte, hatalmas dolog, hogy a pápa romániai körútja során külön meglátogatja egy ország legnagyobb kisebbségét.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29551

Beérkezett trackbackek

Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.