Lelki cunami
gycsaba
2019. január 15. kedd, 16:14
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.

Komoly dilemma elé állította az erdélyi és a határon túli zarándokokat a hír, miszerint a csíksomlyói ferencesek elvetették a pápalátogatás és a pünkösdi búcsú összevonásának ötletét, így június elején hét nap alatt kétszer is ki kellene vonulni a hegynyeregbe.

Nekik kívánt üzenni a Magyar Kurír katolikus hírportálnak adott interjúban Böjte Csaba ferences szerzetes, miután hivatalossá vált, Ferenc pápa romániai látogatása keretében június elsején látogat Csíksomlyóra, az idei pünkösdi búcsús szentmisét pedig június 8-án tartják meg a kegyhelyen.

„Akik megtehetik, azokat arra biztatnám, jöjjenek el június 1-jére, egy hét szabadságot vegyenek ki, és töltsék velünk. Jól el lehet tölteni egy hetet Székelyföldön, a Csíksomlyói Szűzanya mellett még Ferenc pápa is ott lesz – ez kész lelki cunami lehet” – fogalmazott Böjte Csaba, aki szerint az egyház szíve Csíksomlyón fog dobogni június elején, s megjegyezte, külön örömére szolgál, hogy a pápa épp a gyermeknapon látogat a Székelyföldre.

Dobszay Benedek ferences tartományfőnök az Echo TV-nek hétfőn úgy nyilatkozott, tudomása szerint a két eseményt azért nem lehet összevonni, mert a csíksomlyói búcsú szervezésével már annyira előrehaladtak, hogy végül az a döntés született, hogy nem borítják fel a pünkösdi búcsú eredeti programját. Dobszay egyébként kiemelte, hatalmas dolog, hogy a pápa romániai körútja során külön meglátogatja egy ország legnagyobb kisebbségét.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29551

Beérkezett trackbackek

A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.