Képünk illusztráció.
Halló! Halló!
papmeli
2019. január 11. péntek, 18:53
Ó mondd, te kit választanál?

Választani pedig muszáj lesz, mivel a belügyminisztérium szigorítja a gépkocsivezetés közbeni mobilozás szabályozását. A tervezet szerint azok, akiket telefonnal a kezükben kapnak rajta a volánnál, 20 büntetőpontra számíthatnak, illetve a gépkocsivezetői engedélyüket is felfüggesztik.

A handsfree üzemmódon kívül a mobiltelefon használata jelenleg is tilos, a tervezett szigorítás azonban már nem csak a telefonálást tiltja, hanem az okostelefonok bárminemű használatát: üzenetírást, fotózást, filmezést stb.

Kimondja: a gépkocsivezető még kezében sem tarthatja és semmilyen módon nem használhatja telefonját, tablettjét és más kütyüjét, miközben vezet. Sőt! A közlekedés szigorú őrei nem csak a sofőrökre gondoltak, hanem a biciklisekre is. Az említett szabályok rájuk is ugyanúgy vonatkoznak.

Azok, akik fittyet hánynak a törvényre, 9 és 20 büntetőponttal lesznek gazdagabbak. De egy hónapra akár búcsút is inthetnek a jogosítványuknak. A tervezetet 20 napos közvitára bocsátják, majd a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követő 60 napon belül érvénybe lép.

A belügyminisztérium szerint a szigorítást az indokolja, hogy az utóbbi időben egyre több baleset történik a vezetés közbeni telefonhasználat miatt. Egy felmérés szerint a románok fele vált üzeneteket vezetés közben, és ennél is több telefonál. EBBŐL a romániai sofőrök egyéb rossz szokásai is kiderülnek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29509
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.