Képünk illusztráció.
Halló! Halló!
papmeli
2019. január 11. péntek, 18:53
Ó mondd, te kit választanál?

Választani pedig muszáj lesz, mivel a belügyminisztérium szigorítja a gépkocsivezetés közbeni mobilozás szabályozását. A tervezet szerint azok, akiket telefonnal a kezükben kapnak rajta a volánnál, 20 büntetőpontra számíthatnak, illetve a gépkocsivezetői engedélyüket is felfüggesztik.

A handsfree üzemmódon kívül a mobiltelefon használata jelenleg is tilos, a tervezett szigorítás azonban már nem csak a telefonálást tiltja, hanem az okostelefonok bárminemű használatát: üzenetírást, fotózást, filmezést stb.

Kimondja: a gépkocsivezető még kezében sem tarthatja és semmilyen módon nem használhatja telefonját, tablettjét és más kütyüjét, miközben vezet. Sőt! A közlekedés szigorú őrei nem csak a sofőrökre gondoltak, hanem a biciklisekre is. Az említett szabályok rájuk is ugyanúgy vonatkoznak.

Azok, akik fittyet hánynak a törvényre, 9 és 20 büntetőponttal lesznek gazdagabbak. De egy hónapra akár búcsút is inthetnek a jogosítványuknak. A tervezetet 20 napos közvitára bocsátják, majd a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követő 60 napon belül érvénybe lép.

A belügyminisztérium szerint a szigorítást az indokolja, hogy az utóbbi időben egyre több baleset történik a vezetés közbeni telefonhasználat miatt. Egy felmérés szerint a románok fele vált üzeneteket vezetés közben, és ennél is több telefonál. EBBŐL a romániai sofőrök egyéb rossz szokásai is kiderülnek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29509
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.