Illusztráció | Fotó forrása: ISU ALBA
Tanulmányi (tév)út
Timi
2018. december 4. kedd, 18:17
És mindenki úgy tesz, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mit állapított meg a tanfelügyelőség?

Ahogy várható volt, az Olt megyei tanfelügyelőség fegyelmi eljárást indított a vallás- és történelemtanár ellen, aki a decemberi kemény mínuszok ellenére szállásfoglalás nélkül indult útnak 22 gyerekkel Gyulafehérvárra. A fegyelmit nem ússza meg a dăneasai iskola igazgatója sem. A tanfelügyelőség nem is igazán dönthetett volna másképpen, miután a pedagógus felelőtlensége országos közfelháborodást váltott ki, és az oktatási miniszter is elmarasztalta az illetékeseket.

A tanfelügyelőség szerint a kirándulás megszervezése során

az iskola a legtöbb előírást tiszteletben tartotta, két mulasztást leszámítva:

  • a tanárnak szállást kellett volna biztosítania a gyerekeknek,
  • másrészt a 22 gyerek mellé szükség lett volna még egy felügyelő tanárra.

Bár azt gondolnánk, hogy minden osztálykirándulás alapfeltétele, hogy a gyerekeknek megfelelő körülményeket biztosítanak az utazás és a teljes kirándulás idejére, ezek a gyerekek egy hétórás vonatozás után az állomáson várták meg a reggelt, egész nap a hidegben tartózkodtak, csak egy bevásárlóközpontba és a templomba húzódtak be, ahol végül egyikőjükhöz mentőt kellett hívni, mert pánikrohamot kapott. A mentősök a gyereket kórházba szállították, a többieket is megvizsgálták, és a helyi főgimnáziumba kísérték őket, ahol pihenni tudtak.

Az egész esetben talán az a legmeglepőbb,

hogy a szülők a tanár és az iskola védelmére keltek, és nem értették, mi ez a nagy felhajtás az eset körül. Ők beleegyeztek abba, hogy ne foglaljanak szállást a gyerekek számára, mivel arra már nem lett volna pénzük. Azzal számoltak, hogy a kirándulók majd a hétórás vonatozás során kipihenik a fáradalmakat. A kórházba szállított kisfiú édesanyja pedig azt mondta, nem kellett volna kihívni a mentőket a gyerekhez, a kissrác két perc alatt magától megnyugodott volna.

A gyerekek végül vasárnap délután, épségben érkeztek haza. Valószínűleg ki sem derül, hogy milyen rémálomba illő kiránduláson vettek részt, ha a mentősöknek nem kell közbeavatkozniuk, és akkor a szervező vallástanár és az iskolaigazgató is megúszta volna fegyelmi eljárás nélkül.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29132

Beérkezett trackbackek

Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.