Fotó forrása: Pixabay.
Focionálszocializmus
Szerző: Cristian Frisk
2018. november 19. hétfő, 10:47
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!

A labdarúgó I. Liga forgatagában a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK egy ideje számítani kezdett. Sőt, úgy is mondhatnánk, hogy keresztülhúz számításokat.

A szurkolók örvendtek ennek a nyilvánvaló szintnövekedésnek, de – persze – az éremnek van egy másik oldala is.

A következőkben csak két, nagyon is egyértelmű példára térünk ki, melyekhez – szerintük – semmilyen kétség sem fér. Először ott volt a Kolozsvári CFR ellen a sepsiszentgyörgyi Városi Stadionban lezajlott mérkőzés szünetében történt incidens. A kovásznai sportigazgató, Bokor János megkérdezte a bukaresti játékvezetőtől, egyáltalán nem tiszteletlen hangon, hogy nem kellett volna piros lapot kiosztania Ţucudeannak, aki úgy próbált megütni egy másik játékost, hogy a labda ott se volt. Ennyit! Semmi többet, sértő vagy emelt hangon kimondott szavak nélkül. A nebántsvirág ezért kiállította az igazgatót: felszólította, hogy a második félidőben ne térjen vissza a pálya szélére, maradjon az öltözőben. Utólag, a játékvezető által készített jelentés alapján

Bokort egy hónapra felfüggesztették. Szó nélkül!

Aztán ott volt a craiovai helyzet, ahol bárhonnan is néztük a 90. percben rúgott és meg nem adott gól helyzetét, nem találtunk semmilyen elfogadható okot rá. Nem volt szabálytalanság, nem volt leshelyzet, nem volt semmi, játékvezető urak! Mit fújtatok le? És ezt a kérdést nemcsak a Sepsi OSK szurkolói teszik fel, hanem az egész ország. Tehát

a Sepsi OSK két értékes pontot veszített el az olténiai kiszállás során.

Ha pedig azt is figyelembe vesszük, amit Szondi Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke mondott, akkor a dolgok mintha kezdenének értelmet nyerni. A csíki hivatalosság azt nyilatkozta a Look Sportnak, hogy a csapata által a Dinamo ellen lefolytatott román kupamérkőzésen tapasztalt botrányos játékvezetés azon alapult, hogy „a játékvezető az első félidőben nem adott meg egy egyértelmű büntetőt a Dinamónak, majd revánsot akart venni”. De a játékvezetés esetén egy hiba meg egy másik hiba egyenlő nullával, ugyanis ebben az esetben nem érvényesek a számtani szabályok. Példátlan amit Andrei Antonie azon a csíkszeredai mérkőzésen művelt:

úgy bíráskodott, mintha a grundon lenne.

Azt is enyhén megdöbbenve olvassuk, amit egy meghatározó román lap, a Gazeta Sporturilor írt. A jó nevű napilap nagy csinnadrattával, a címlapon jelenti be, hogy Magyarország kormánya évente 3-3 millió euróval finanszírozza a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t és az FK Csíkszeredát.

Ez amúgy egy régi hír, de meglepő az a vehemencia, mellyel bemutatják.

Ugyancsak meglepő az is, hogy a Gazeta Sporturilor felhozza, hogy a magyarországi Nemzeti Sport a címoldalon írt a hargitai csapat Dinamóval szembeni győzelméről.

Itt egy kérdés a honfitársaknak: ha – mondjuk – a kisjenői (Chişinău) Zimbru kiütné a Bajnokok Ligájából a Real Madridot, akkor írnátok erről valamit? Ugyanez a Gazeta Sporturilor semmit sem mond arról, hogy Magyarország kormánya ugyanezt a befektetési politikát folytatja a többi szomszédos országban is, ahol magyar etnikumúak élnek (Szlovákia, Ukrajna, Horvátország, Szerbia és így tovább).

Szintén a szóban forgó lapszámban van egy interjú Eugen Neagoéval, aki – a klub nevében – azt mondja, hogy kérni fogja Radu Petrescu, a craiovai mérkőzésen katasztrofálisan bíráskodó játékvezető felfüggesztését.

A tanulságok levonását önökre bízom, tisztelt olvasók!

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28947
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.