A lehető legsúlyosabb büntetést kapta az a nő, aki a metró elé lökött egy fiatalt

Nagyon ritkán szabnak ki életfogytiglant Romániában.
Hirdetés
Életfogytiglani börtönre ítélték minősített emberölés vádjával azt a 37 éves bukaresti nőt, aki tavaly decemberben a bukaresti metró elé lökött egy fiatal nőt. Az áldozat a helyszínen szörnyethalt. Az ítélet még nem jogerős, de a lehető legdurvábbak számít a Btk. szerint.
 
Romániában nagyon ritka a tényleges életfogytiglani büntetés, a 200-at sem éri el azok száma, akiket örökre beköltöztettek a börtönbe. Az első nőt 2016-ban ítélték el életfogytiglanra Romániában, szintén minősített emberölés miatt.
 
A vádlott helyzetét súlyosbította, hogy pár órával a tette előtt egy másik áldozatot is kiszemelt egy másik metrómegállóban, őt is megpróbálta a szerelvény elé taszítani, de az ellenállt és megmenekült. Második áldozata már nem volt ennyire szerencsés. A gyilkos nő annyira elszánt volt, hogy miután belökte az éppen a megállóba érkező metró elé áldozatát, még vissza is rúgta őt a sínekre, hogy ne tudjon visszamászni a peronra. Mindezt a metróban felszerelt kamerák rögzítették.
 
 
            Térfigyelő kamerás felvétel az elkövetőről, nem sokkal a gyilkosság után. 
 
A per során Magdalena Şerban beismerte tetteit, de elmezavarodottságra hivatkozott, azt állította, hogy időnként elveszíti józan ítélőképességét, és depressziós lesz. A bírák elismerték, hogy a vádlott pszichikai problémákkal küzd, de úgy ítélték meg, hogy felelősségre vonható a tetteiért. Romániában ritkának számít a tényleges életfogytiglani büntetés, a 200-at sem éri el azok száma, akik örökre beköltöztek a börtönbe. Az első nőt 2016-ban ítélték el életfogytiglanra Romániában, szintén minősített emberölés miatt. 

 

Hirdetés