Román valóság: sci-fi-be illő buszmegállókat építettek az ország egyik leggazdagabb községében

Jól tejelnek a környékbeli olajfinomítók, valóra vált a falu álma.
Hirdetés

Sokan kuncoghattak, amikor a Prahova megyei Brazi község polgármestere, Radu Leonaş bejelentette, hogy a dubaji buszmegállókhoz hasonlókat akar építeni a településen, de a projekt végül összejött, a létesítményeket hamarosan át is adják az utasoknak.

Az országban páratlan, fotocellás ajtóval felszerelt, klímaberendezéssel és térfigyelő kamerákkal ellátott tíz buszmegállóra közel 100 ezer eurót költött az önkormányzat, s a tervek szerint még a hivatalos átadó előtt tévékészülékeket is beszerelnek, hogy az utasok ne unatkozzanak, míg várakoznak.

Fotó: Facebook/Alegatorul

A hét falut magába foglaló község vezetői nemrég egy 35 000 euró értékű elektromos autót is vásároltak a helyi rendőrségnek. A településnek egyébként terelőútja is van, minden családi ház rá van csatlakozva az ivóvízhálózatra, az elmúlt években két új iskola épült a községben, és 250 térfigyelő kamerát is felszereltek az utcáin.

A község Ploiești és az olajfinomítók közelségének köszönhetően az egyik leggazdagabb Romániában. Csak a Petrobrazi olajfinomító évente 20 millió lejjel járul hozzá a település költségvetéséhez.  

Hirdetés