Halleluja! Megszűnhet a parkolási pokol Kolozsvár belvárosában!

Mert maga a parkolás vonzereje szűnhet meg!!!
Hirdetés

Hacsak nem lesz hajlandó a tisztelt úrvezető kifizetni 7 lejt egy órányi kolozsvári belvárosi parkolásért. A városvezetés ugyanis azt tervezi, hogy a jelenlegi 5 lejről kicsit – úgy 40 százalékkal – megemeli a díjszabást.

Dan Tarcea kolozsvári alpolgármester szerint ugyan novemberben közvitára bocsátják a drágítási tervezetet, a városi önkormányzati testület pedig decemberben mondja ki a végszót. De közvitával eddig sem sikerült megakadályozni az ilyen városházi terveket, úgyhogy lehet készíteni a 7 lejeket, ha majd állni kívánunk autónkkal Kolozsvár belvárosában.

És persze nem a dugóban kívánjuk ezt tenni – Erdély fővárosa, az intelligens város, a rohamosan fejlődő Mvnicipivm Aelivm Napocense ugyanis messze földön arról (is) híres, hogy folyamatosan és látványosan bedugul, mivel a városvezetés nem nagyon tud mit kezdeni a közúti forgalommal. Vagyis hát tud: drágítással ellehetetleníti a parkolást, de alternatívát nem nagyon nyújt a belvárosi közlekedés könnyítésére. Meg hát a lakosság sem azért veszi nyakra-főre a BMW-t, hogy ott rohassza a tömbház előtt…

Hirdetés