Szabadrablás
fsandor
2018. október 12. péntek, 12:57
Mert maga a parkolás vonzereje szűnhet meg!!!

Hacsak nem lesz hajlandó a tisztelt úrvezető kifizetni 7 lejt egy órányi kolozsvári belvárosi parkolásért. A városvezetés ugyanis azt tervezi, hogy a jelenlegi 5 lejről kicsit – úgy 40 százalékkal – megemeli a díjszabást.

Dan Tarcea kolozsvári alpolgármester szerint ugyan novemberben közvitára bocsátják a drágítási tervezetet, a városi önkormányzati testület pedig decemberben mondja ki a végszót. De közvitával eddig sem sikerült megakadályozni az ilyen városházi terveket, úgyhogy lehet készíteni a 7 lejeket, ha majd állni kívánunk autónkkal Kolozsvár belvárosában.

És persze nem a dugóban kívánjuk ezt tenni – Erdély fővárosa, az intelligens város, a rohamosan fejlődő Mvnicipivm Aelivm Napocense ugyanis messze földön arról (is) híres, hogy folyamatosan és látványosan bedugul, mivel a városvezetés nem nagyon tud mit kezdeni a közúti forgalommal. Vagyis hát tud: drágítással ellehetetleníti a parkolást, de alternatívát nem nagyon nyújt a belvárosi közlekedés könnyítésére. Meg hát a lakosság sem azért veszi nyakra-főre a BMW-t, hogy ott rohassza a tömbház előtt...

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28481
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.