Fotó: Kelly Sikkema | Unsplash
Az élet szent?
papmeli
2018. szeptember 13. csütörtök, 14:43
Csak sürgősségi esetben vállalkoznának rá – állítja a botoșani-i egészségügyi intézmény szóvivője.

Meglepő bejelentést tett csütörtökön a botoșani-i kórház szóvivője: nem kevesebbet állított, minthogy az egészségügyi intézmény nőgyógyász orvosai a jövőben nem hajlandóak művi terhességmegszakítást végrehajtani.

A szóvivő szerint a szakorvosok közös megegyezéssel jutottak a kommunizmust idéző döntésre, melyet „vallási okokkal” indokoltak. Ştefan Bercea, aki maga is orvos, azt állította, hogy kollégái egyetlen esetben hajlandók eltekinteni döntésüktől: amikor sürgősségi esetről van szó és szükség van a sebészeti beavatkozásra.

Ám úgy tűnik, ha egyáltalán létezik ilyen döntés, arról elfeledkeztek mindenkit értesíteni: a nőgyógyászati osztály vezetője, Maria Olaru a Hotnews.ro megkeresésére tagadta, hogy ilyen megegyezés született volna. Kijelentette, kollégáival továbbra is végrehajtanak kérésre abortuszt. Úgy vélte, a szóvivő által mondottak az intézményen belüli „kommunikációhiány” rovására írhatók.

A moldvai megyében idén csupán 147 abortuszt regisztráltak, míg pár évvel ezelőtt ezek száma meghaladta az ezret. Bár az összefüggés nem bizonyított, a számok alakulásának közel lehet ahhoz, hogy az utóbbi években az ortodox egyház és az ahhoz közel álló civil szervezetek erőteljes abortuszellenes kampányt folytatnak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28126
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.