Fotó: Realitatea.net
Monnyon le!
papmeli
2018. szeptember 2. vasárnap, 15:37
Mivel hiába kérik, a parlamentben azóta sem kapták meg a jelentést a diaszpóra augusztus 10-i tiltakozásán történtekről.

A parlament védelmi bizottsága elé citálnák a honatyák az augusztus 10-i bukaresti tüntetés elfajulásáért felelős hatóságok vezetőit: Carmen Dan belügyminisztert, Speranţa Clișeru bukaresti prefektust és a csendőrség vezetőjét.

Ezt Marcel Vela szenátor, a testület nemzeti liberális párti (PNL) elnöke jelentette be. A honatya szerint a meghallgatás célja „kideríteni, hogy mi történt augusztus 10-én”. Ugyanis hiába kérték, a belügyminiszter máig nem nyújtotta be az erről szóló jelentést.

Vela szerint a meghallgatásra amiatt van szükség, mivel a PSD-n belüli vádaskodások alapján egyértelmű, hogy a kormányzó párt „el akarja titkolni az igazat”. A PNL-s politikus Carmen Dan belügyminiszter lemondását kérte, rámutatva: ő a felelős az augusztus 10-én történtekért, valamint azért, hogy sérült a belügyminisztérium és Románia külföldi megítélése.

Az ellenzéki honatya nem az egyetlen, aki ezzel a kéréssel állt elő, mint megírtuk, a kormánypárt országos végrehajtó bizottságának szombati ülésén Gabriela Firea, a PSD alelnöke és Bukarest főpolgármestere is a belügyminiszter menesztését kérte a történtek miatt.


 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27989
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.