Sokánt!
Jean St'Ay
2018. augusztus 24. péntek, 11:45
Persze, ezt nem ő találta ki. Olvasta az interneten.

Tombol a politikai harc Romániában, mint a nyár. A minap kiderült, hogy az okkult idegen hatalmak négy rambót küldtek Bukarestbe, hogy Liviu Dragneát kigitteljék. Most meg attól rengett a tévéstúdió mennyezete, hogy egy szociáldemokrata (PSD) szenátor (Liviu Pop, elég jól ismerjük, többek közt erről, meg erről) leleplezte Klaus Iohannis államelnök „náci múltját”. Nem véletlen egybeesés, hogy mindkét szenzáció a kormánycsicska Antena 3 televízió vizuális szócsövein keresztül robbant ki a nyilvános térbe.

Pop úr csütörtök este azt találta mondani a tévében, hogy Klaus Iohannis, Románia jelenlegi államelnöke egy olyan szervezetet vezetett (a Romániai Német Demokrata Fórumról van szó), amely tulajdonképpen a Deutsche Volksgruppe in Rumänien nevezetű szervezet „jogutódja”, amely szervezetet a náci Németország nyomására hoztak létre 1940-ben, majd királyi rendelettel töröltek el 1944-ben.

Egész konkrétan, ezt mondta:

„(A Német Demokrata Fórum – szerk. megj.) egy náci entitás utódja, és ezt nem én mondom, mások mondják. Olvastam a korabeli sajtóban, tisztán láttam… Utána is néztem… A Deutsche Volksgruppe in Rumänien náci szervezet volt, jól mondom? Deutsche Volksgruppe in Rumänien szervezetet elítélték Nürnbergben, háborús bűnök miatt. (…) Ha a Német Fórum nem a Deutsche Volksgruppe in Rumänien utódja, várom az erre vonatkozó hivatalos dolgokat, én csak azt mondom, amit a neten olvasok.”

Pop úr kijelentései nyilvánvalóan a kormány- és az államelnöki palota közti kecseszkecsken egyik látványos oldalcsapása, amelyhez egy korábbi, a kétezres években lezajlott botrány szolgáltatta az alapot, amikor is az Adrian Năstase-kormány idején a Klaus Iohannis vezette Német Demokrata fórum megkapta a Deutsche Volksgruppe in Rumänien elkobzott vagyonát, annak, úgymond, utódjaként.

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.