Az idője és a járása
gycsaba
2018. augusztus 21. kedd, 15:54
Továbbra sem árt, ha van a táskánkban esőköpeny vagy esernyő.

Az augusztus 20. és szeptember 2. közötti időszakra vonatkozó előrejelzés szerint többnyire meleg időre számíthatunk a következő két hétben, augusztus 23–28. között azonban elég gyakran fog esni az eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) keddi közleménye szerint Erdélyben péntekig melegebb lesz, mint ilyenkor általában, a nappali csúcsértékek 30-31 Celsius-fok körül alakulnak. Augusztus 28-áig aztán valamelyest enyhül a meleg, 24 fok körüli maximális hőmérséklettel kell számolni. Éjszaka a jelzett periódus első hetén 14-15, a második héten 10 fokig hűl a levegő. Kisebb záporok minden nap kialakulhatnak, kiterjedt területeken azonban 23-a és 28-a között fog esni.

Máramarosban, a Körösök vidékén és a Bánságban is nagyon meleg lesz 24-éig, 32-33 fokos nappali csúcshőmérséklettel.

A hónap végéig ezekben a régiókban is fokozatosan enyhül a meleg, 24-26 Celsius-fokra csökkennek a nappali maximumok, majd szeptember első napjaiban ismét 28-29 fok körüli értékekre számíthatunk.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27860
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Egy liberális képviselő korlátozná a jogosultak körét.