KLUBREKORD
Szerző: Boros Miklós
2018. augusztus 17. péntek, 11:24
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.

Egy félidő alatt gálameccsé változtatta az Európa Liga selejtezőjét csütörtök este a CFR focicsapata, mert az idegenbeli 2–0-ás győzelem után hazai pályán is rátett még két gólt az örmény bajnokkal szembeni előnyére, majd a második félidőben már a közönség szórakoztatására is játszhattak a fiúk.

Ettől pedig az utóbbi időben elszokott a kolozsvári publikum, a román bajnokságban ugyanis az FC Alaskertnél jobb, de mindenképpen szívósabb csapatokkal kell megküzdeni, akiket nem lehet csak úgy nevetve lekontrázni, ahogy tette most a CFR.

Az örmények becsületére legyen mondva, szépen eljátszották a szimpatikus vesztes szerepét, egyrészt mert nem próbálták szétrugdosni a CFR játékosait, másrészt mert próbáltak ugyan támadni, de fantázia és finesz híján csak távoli lövésekig jutottak. Abból viszont 12-őt is eleresztettek (csak három ment kapura, miközben a CFR mindössze nyolcszor lőtt, de abból 7 kapura ment, ötből pedig gól is lett. Ezt nevezik hatékonyságnak.

 

Az 5–0 a kolozsvári klub történetének legnagyobb arányú sikerét jelenti, eddig egy Zalgiris Vilnius elleni 5-1 jelentette a csúcsot, még 2005-ben, az Intertotó Kupában. Az Európa Liga play-off körében a luxemburgi F91 Dudelange lesz a CFR ellenfele, amely meglepetésre kiejtette a lengyel bajnok Legia Varsót (2-1 idegenben, majd 2-2 hazai pályán). Az első mérkőzést augusztus 23-án, Luxembourgban rendezik, a visszavágót pedig augusztus 30-án, Kolozsváron. A győztes bejut az Európa Liga csoportkörébe, ahol még legalább hat mérkőzést játszhat ősszel, valamint minimum 2,9 millió eurós pézdíjra is számíthat az UEFA-tól.

Európa Liga, 3. selejtezőkör, visszavágó:
Kolozsvári CFR–FC Alaskert 5-0
Gólszerzők: Culio (19., 11-esből), Omrani 45+1., 62.), Hoban (58.), Mailat (90+2.)
Továbbjutott a CFR, 7-0-ás összesítéssel.

 

 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.