A birodalom visszatüntet
Jean St'Ay
2018. augusztus 13. hétfő, 10:58
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.

Emlékeznek még a június 9-i grandiózus szoci-szimpatizáns gigagyűlésre? Amikor a rendesen összeterelt nép olyan szépen kinyilvánította, mennyire szereti a Pártot és vezérét, Liviu Dragneát.

Nos, a kivándoroltak pénteki, csendőri erőszakba fulladt kormányellenes tüntetését követően ismét felröppent a hír: elképzelhető, hogy újabb PSD-támogató nagygyűlést szerveznek Bukarestben. És miként az első előtt, ezúttal is Codrin Ștefănescu, a nagyobbik kormánypárt főtitkárhelyettese lőtte ki az első hírrakétát. Ha emlékeznek, ő volt az, aki arra az újságírói kérdésre, hogy miért engedi meg a párt bűnügyes személyek miniszteri jelenlétét a kormányban, ezt válaszolta: Mert megtehetjük!

Nos, Ștefănescu úr azt nyilatkozta vasárnap este a România TV egyik műsorában, hogy a diaszpóra-tüntetést követően felmerült egy második szocdem szimpátiatüntetés gondolata. A párt polgármesterei és szavazói követelik az újabb nagygyűlés megszervezését, és ő a maga részéről teljes mellszélességgel támogatja az ötletet. Ștefănescu úr szerint a PSD-szimpatizánsoknak minden joguk megvan arra, hogy újabb nagygyűlés megszervezését követeljék, tekintettel a pénteken bekövetkezett atrocitásokra. Természetesen, nem a karhatalmi atrocitásokról van szó.

Ștefănescu úr arról is beszélt, hogy ők bezzeg békés felvonulást tartottak, nem lázítottak, nem követtek el semmiféle atrocitást az első megafelvonuláson. Csak megmutatták, a többség, a román nép erejét, amely elmegy szavazni, és szavazatával eldönt valamit.

Ja, ami még fontos: Ștefănescu úr szerint a szavazók azt követelik, a második nagygyűlés legyen sokkal nagyobb, mint az első! És ilyenkor mit tehet a pártvezetés: teljesíti a követeléseket. Mert, ugye, a szavazókért mindent megtesz a választott.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27758
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.