FIGHT!
gycsaba
2018. augusztus 10. péntek, 11:16
Folytatódik a magas színvonalú politikai cicaharc.
Liviu Dragnea nagyon ügyel arra, hogy a tévés szereplései emlékezetesek legyenek. Miután az Antena 3 egyik esti műsorában filctollat ragadva üzent Iohannisnak, csütörtök este a Realitatea hírtelevízió esti műsorában alkotott maradandót. 
 
A Szociáldemokrata Párt (PSD) nagyvezére ezúttal arról tartott kiselőadást, hogy Klaus Iohannis államfő erőszakkal akarja leváltani a kormányt és felbontani a kormánykoalíciót.
 
„Én meg vagyok győződve róla, hogy az államelnöki hivatal laboratóriumaiban, ahol minden tüntetést és akciót kitalálnak, és ahonnan a párhuzamos államnak is küldik a parancsokat, rendkívül súlyos, erőszakos dolgokra készülnek annak érdekében, hogy megdöntsék ezt a kormányt” – mondta Dragnea. 
 

A pártelnök szerint az országban annyira jól mennek a dolgok mostanában, hogy Iohannis rájött, ilyen körülmények közt nem tudja megnyerni a jövő évi államfőválasztást.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27737
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.