#MUIEMINDENKI
gycsaba
2018. augusztus 6. hétfő, 10:41
Liviu Dragnea kilátásba helyezte, hogy a koalíciós pártok feljelentést tesznek az államfő ellen, majd Pinocchiónak nevezte Iohannist.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap az Antena 3 hírtelevízióban jelentette be a kezdeményezést, s mint mondta, a párt jogászai már előkészítették az erről szóló dokumentumot, erről azonban még egyeztetnie kell a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetőivel.
 
Dragnea szerint Klaus Iohannis államfő a közelmúltban több lépésével is gazdasági, politikai és stratégiai szempontból kárt okozott Romániának, ez pedig kimeríti a hazaárulás fogalmát a PSD szerint.
 
A pártelnök úgy véli, Iohannis az alkotmányos rend megváltoztatására való felbujtással vádolható, mivel több esetben is nyilvánosan bírálta a kormányt és a parlamentet, „mindenféle hazugságokat állított”, ezáltal rontott a román gazdaság külföldi megítélésén.
 
Az államfő vád alá helyezéséről a parlament kétharmados többséggel dönthet, a per idejére az államfőt felfüggesztik a tisztségből.
 
Dragnea egyébként a nyugdíj- és fizetésemelésekkel kapcsolatos tervekről is beszélt az említett hírtelevízióban, majd a számok illusztrálására használt pannóra felírta, hogy IOHANIS M_ _ _E. Az ország legbefolyásosabb politikusa végül a saját „feladványát” is kitöltötte: IOHANNIS MINTE. Majd megjegyezte, ő nem épp a PSD-ellenes, a Facebook-on futótűzként terjedő feliratokra akart reagálni, csupán azt próbálta bizonyítani, hogy Iohannis „egy Pinocchio, mert állandóan hazudik.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27674
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.