#MUIEMINDENKI
gycsaba
2018. augusztus 6. hétfő, 10:41
Liviu Dragnea kilátásba helyezte, hogy a koalíciós pártok feljelentést tesznek az államfő ellen, majd Pinocchiónak nevezte Iohannist.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap az Antena 3 hírtelevízióban jelentette be a kezdeményezést, s mint mondta, a párt jogászai már előkészítették az erről szóló dokumentumot, erről azonban még egyeztetnie kell a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetőivel.
 
Dragnea szerint Klaus Iohannis államfő a közelmúltban több lépésével is gazdasági, politikai és stratégiai szempontból kárt okozott Romániának, ez pedig kimeríti a hazaárulás fogalmát a PSD szerint.
 
A pártelnök úgy véli, Iohannis az alkotmányos rend megváltoztatására való felbujtással vádolható, mivel több esetben is nyilvánosan bírálta a kormányt és a parlamentet, „mindenféle hazugságokat állított”, ezáltal rontott a román gazdaság külföldi megítélésén.
 
Az államfő vád alá helyezéséről a parlament kétharmados többséggel dönthet, a per idejére az államfőt felfüggesztik a tisztségből.
 
Dragnea egyébként a nyugdíj- és fizetésemelésekkel kapcsolatos tervekről is beszélt az említett hírtelevízióban, majd a számok illusztrálására használt pannóra felírta, hogy IOHANIS M_ _ _E. Az ország legbefolyásosabb politikusa végül a saját „feladványát” is kitöltötte: IOHANNIS MINTE. Majd megjegyezte, ő nem épp a PSD-ellenes, a Facebook-on futótűzként terjedő feliratokra akart reagálni, csupán azt próbálta bizonyítani, hogy Iohannis „egy Pinocchio, mert állandóan hazudik.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27674
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.