#MUIEMINDENKI
gycsaba
2018. augusztus 6. hétfő, 10:41
Liviu Dragnea kilátásba helyezte, hogy a koalíciós pártok feljelentést tesznek az államfő ellen, majd Pinocchiónak nevezte Iohannist.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap az Antena 3 hírtelevízióban jelentette be a kezdeményezést, s mint mondta, a párt jogászai már előkészítették az erről szóló dokumentumot, erről azonban még egyeztetnie kell a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetőivel.
 
Dragnea szerint Klaus Iohannis államfő a közelmúltban több lépésével is gazdasági, politikai és stratégiai szempontból kárt okozott Romániának, ez pedig kimeríti a hazaárulás fogalmát a PSD szerint.
 
A pártelnök úgy véli, Iohannis az alkotmányos rend megváltoztatására való felbujtással vádolható, mivel több esetben is nyilvánosan bírálta a kormányt és a parlamentet, „mindenféle hazugságokat állított”, ezáltal rontott a román gazdaság külföldi megítélésén.
 
Az államfő vád alá helyezéséről a parlament kétharmados többséggel dönthet, a per idejére az államfőt felfüggesztik a tisztségből.
 
Dragnea egyébként a nyugdíj- és fizetésemelésekkel kapcsolatos tervekről is beszélt az említett hírtelevízióban, majd a számok illusztrálására használt pannóra felírta, hogy IOHANIS M_ _ _E. Az ország legbefolyásosabb politikusa végül a saját „feladványát” is kitöltötte: IOHANNIS MINTE. Majd megjegyezte, ő nem épp a PSD-ellenes, a Facebook-on futótűzként terjedő feliratokra akart reagálni, csupán azt próbálta bizonyítani, hogy Iohannis „egy Pinocchio, mert állandóan hazudik.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27674
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.