#MUIEMINDENKI
gycsaba
2018. augusztus 6. hétfő, 10:41
Liviu Dragnea kilátásba helyezte, hogy a koalíciós pártok feljelentést tesznek az államfő ellen, majd Pinocchiónak nevezte Iohannist.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap az Antena 3 hírtelevízióban jelentette be a kezdeményezést, s mint mondta, a párt jogászai már előkészítették az erről szóló dokumentumot, erről azonban még egyeztetnie kell a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetőivel.
 
Dragnea szerint Klaus Iohannis államfő a közelmúltban több lépésével is gazdasági, politikai és stratégiai szempontból kárt okozott Romániának, ez pedig kimeríti a hazaárulás fogalmát a PSD szerint.
 
A pártelnök úgy véli, Iohannis az alkotmányos rend megváltoztatására való felbujtással vádolható, mivel több esetben is nyilvánosan bírálta a kormányt és a parlamentet, „mindenféle hazugságokat állított”, ezáltal rontott a román gazdaság külföldi megítélésén.
 
Az államfő vád alá helyezéséről a parlament kétharmados többséggel dönthet, a per idejére az államfőt felfüggesztik a tisztségből.
 
Dragnea egyébként a nyugdíj- és fizetésemelésekkel kapcsolatos tervekről is beszélt az említett hírtelevízióban, majd a számok illusztrálására használt pannóra felírta, hogy IOHANIS M_ _ _E. Az ország legbefolyásosabb politikusa végül a saját „feladványát” is kitöltötte: IOHANNIS MINTE. Majd megjegyezte, ő nem épp a PSD-ellenes, a Facebook-on futótűzként terjedő feliratokra akart reagálni, csupán azt próbálta bizonyítani, hogy Iohannis „egy Pinocchio, mert állandóan hazudik.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27674
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.