A fotó forrása a Partiumi Magyar Napok Facebook-oldala
meghátrálás
papmeli
2018. augusztus 10. péntek, 12:48
A Partiumi Magyar Napok szervezői letettek korábbi terveikről.

FRISSÍTÉS

A Partiumi Magyar Napok szervezői a rendezvény Facebook-oldalán közölték, hogy mégsem vezetik be a hétvégi fizetős rendszert.

 

Korában arról volt szó, hogy tízlejes belépőt kell fizetniük azoknak, akik részt szeretnének venni a Partium legnagyobb magyar fesztiváljának hétvégi programjain. A szatmárnémeti Partiumi Magyar Napok szervezői biztonsági okokkal indokolták a tervezett újítást.

Eszerint szombat-vasárnap azoknak, akik a Kossuth-kertben szeretnének kikapcsolódni, tízlejes, lefogyasztható belépőt kellett volna váltaniuk, számolt be a Szatmári Friss Újság. Ezért karszalagot, illetve két ötlejes zsetont kaptak volna, melyet a kertben felállított lacikonyháknál, sörsátraknál válthattak volna be.

Stier Péter főszervező a lapnak elmondta, a látogatók biztonságára és nyugodt szórakozására való tekintettel döntöttek a belépő bevezetése mellett. Úgy vélte, tíz lejt mindenki rászán a hétvégi szórakozásra, így senki számára nem lesz megerőltető a lefogyasztható belépő kifizetése.

A Partiumi Magyar Napokat augusztus 20. és 26. között tartják, a rendezvényeket idén először Szatmárnémeti mellett más településekre, Nagykárolyra, Tasnádra és Máramarosszigetre is kiterjesztik. A fesztivál idei felhozataláról ITT írtunk.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27739
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.