bumm!
Jean St'Ay
2018. augusztus 1. szerda, 10:43
Ha már ilyen rakétái nincsenek Romániának, legalább így pótolják a hiányt.

A román kormányt, úgy tűnik, megátkozta valaki. A jeles hölgyek, urak egyre többet és egyre nagyobbakat bakiznak. Ott van, ugye, a baki-királynő, Viorica Dăncilă, aki gyakorlatilag mindenkit megsért, amerre jár, legyen az Pristina Podgorica, vagy éppen Bukarest. Aztán ott van, ugye, mindannyiunk kedvenc mezőgazdasági minisztere, Petre Daea, aki Auschwitzot vette célba a romániai sertéspestis kapcsán.

A bakizók elit klubjának legújabb tagja Mihai Fifor, Románia védelmi minisztere. Egy televíziós műsorban a hadügyér úr többek között arról beszélt, hogy a NATO egyre inkább értékeli a román hadsereget, és megjegyezte, hogy a román haderők elrettentő hadműveleteket hajtanak végre a Fekete-tengeren. Értsd, Oroszországot rettentgetik. És innen idézzük a miniszter urat:

„Világos, hogy Putyin elnök sosem lesz elragadtatva attól, hogy Romániában jelentős haderők vannak. Hogy lehetne Putyin elnök elragadtatva attól, hogy itt van nekünk a deveselui katonai támaszpont a ballisztikus rakétákkal...”

És stop! Mi is az a ballisztikus rakéta? Hát, egy olyan fegyver, amelyet valaki elindít, aztán az szépen  odarepül a célponthoz, és robban. Hagyományos és atomtöltetet is hordozhat. Vagyis, ismételjük, felrobban. Na, hát Romániának – a legfrissebb infók szerint legalábbis – ilyen rakétája nem volt, nincs, és a közeljövőben nem is lesz.

Vannak viszont úgynevezett elfogórakétái (a deveselui Aegis Ashore rakétavédelmi rendszer részeként), amelyek éppen a ballisztikus rakéták megállítására szolgálnak. Ezek a rakéták nem hordoznak robbanófejeket. Valahogy úgy működnek, hogy amikor a rendszer észleli egy ellenséges ballisztikus rakéta közeledését, szépen kilövik az elfogórakétákat, amelyek a levegőben nekimennek a ballisztikusnak és a becsapódás által hatástalanítják azt.

Nos, a hadügyér úr bakiját kábé ahhoz az esethez lehet hasonlítani, amikor a hasmenéses beteg ágya mellett az orvos gyógymódként a hashajtóról beszél, a hasfogó helyett.

Mihai Fifor természetesen reagált a bakis hírre. Kijelentette: álmában sem tévesztené össze a két rakétatípust. Ő csak azt akarta mondani, hogy a deveselui támaszponton a ballisztikus rakétákkal foglalkoznak, olyan értelemben, hogy kilövik őket. Aha, aki nem hiszi, repüljön utána!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27620
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.