bumm!
Jean St'Ay
2018. augusztus 1. szerda, 10:43
Ha már ilyen rakétái nincsenek Romániának, legalább így pótolják a hiányt.

A román kormányt, úgy tűnik, megátkozta valaki. A jeles hölgyek, urak egyre többet és egyre nagyobbakat bakiznak. Ott van, ugye, a baki-királynő, Viorica Dăncilă, aki gyakorlatilag mindenkit megsért, amerre jár, legyen az Pristina Podgorica, vagy éppen Bukarest. Aztán ott van, ugye, mindannyiunk kedvenc mezőgazdasági minisztere, Petre Daea, aki Auschwitzot vette célba a romániai sertéspestis kapcsán.

A bakizók elit klubjának legújabb tagja Mihai Fifor, Románia védelmi minisztere. Egy televíziós műsorban a hadügyér úr többek között arról beszélt, hogy a NATO egyre inkább értékeli a román hadsereget, és megjegyezte, hogy a román haderők elrettentő hadműveleteket hajtanak végre a Fekete-tengeren. Értsd, Oroszországot rettentgetik. És innen idézzük a miniszter urat:

„Világos, hogy Putyin elnök sosem lesz elragadtatva attól, hogy Romániában jelentős haderők vannak. Hogy lehetne Putyin elnök elragadtatva attól, hogy itt van nekünk a deveselui katonai támaszpont a ballisztikus rakétákkal...”

És stop! Mi is az a ballisztikus rakéta? Hát, egy olyan fegyver, amelyet valaki elindít, aztán az szépen  odarepül a célponthoz, és robban. Hagyományos és atomtöltetet is hordozhat. Vagyis, ismételjük, felrobban. Na, hát Romániának – a legfrissebb infók szerint legalábbis – ilyen rakétája nem volt, nincs, és a közeljövőben nem is lesz.

Vannak viszont úgynevezett elfogórakétái (a deveselui Aegis Ashore rakétavédelmi rendszer részeként), amelyek éppen a ballisztikus rakéták megállítására szolgálnak. Ezek a rakéták nem hordoznak robbanófejeket. Valahogy úgy működnek, hogy amikor a rendszer észleli egy ellenséges ballisztikus rakéta közeledését, szépen kilövik az elfogórakétákat, amelyek a levegőben nekimennek a ballisztikusnak és a becsapódás által hatástalanítják azt.

Nos, a hadügyér úr bakiját kábé ahhoz az esethez lehet hasonlítani, amikor a hasmenéses beteg ágya mellett az orvos gyógymódként a hashajtóról beszél, a hasfogó helyett.

Mihai Fifor természetesen reagált a bakis hírre. Kijelentette: álmában sem tévesztené össze a két rakétatípust. Ő csak azt akarta mondani, hogy a deveselui támaszponton a ballisztikus rakétákkal foglalkoznak, olyan értelemben, hogy kilövik őket. Aha, aki nem hiszi, repüljön utána!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27620
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.
Amikor a románok is kiakadnak a saját túlhabzó nacionál-hisztériájuk kapcsán. Persze, anélkül, hogy elismernék: Erdélyt valóban elcsatolták.
Tudta, hogy Hobo ma is középiskolai történelemtanár lenne, ha nem alapít hobbizenekart? És hogy Deák Bill Gyulát zenésztársai csak Dukátnak becézték, pusztán anyagi okok miatt? A 73 éves Kossuth-díjas művész életpályájáról vallott.
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.