üzletvadász
szabot
2018. július 21. szombat, 15:31
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.

Portugália öt újabb F-16-os többfunkciós vadászgépet adna el Romániának, jelentette be a portugál sajtó szerint az ottani védelmi minisztérium – írja a Mediafax hírügynökség. A portugál légvédelem ezeket az Egyesült Államoktól vásárolandó gépekkel helyettesítené, amelyeket szintén Portugália újítana fel a helyi hadiipar Mid-Life Upgrade programjában.

A felújított, immár portugál F-16-osok eladásáról azonban az amerikai gyártóval is tárgyalni kell, jelezték a hatóságok, és az a folyamat még nem zárult le. A portugál védelmi minisztérium úgy értékelte a Lusa hírügynökségnek, hogy a korábbi F-16-osok felújítása és eladása Romániának siker volt minden érdekelt fél számára.

Románia 2014-ben állapodott meg Portugáliával, hogy 12 darab, ott felújított F-16-os vadászgépet vásárol. A 600 millió eurós vételár nemcsak a felújítást tartalmazta, hanem a román személyzet – 9 pilóta és 75 műszakis – kiképzését is. Az első hat vadászgép 2016 októberében érkezett Romániába, az utolsó darabok 2017 szeptemberében.

Nem lehet véletlen, hogy Portugália épp most mutatkozik késznek újabb üzlet kötésére: két hete zuhant le egy újabb MIG 21 Lancer típusú vadászgép egy repülőshow keretében, azóta nem repült román vadászgép, az ország légterére a brit légierő négy Eurofight típusú gépe ügyel.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27463
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.