Tragédia
béel
2018. július 8. vasárnap, 08:56
Vagyis azáltal, hogy nem katapultált, és feláldozta magát, megmentette a légi bemutatóra összegyűlt embereket.

Saját életének feláldozásával a borceai légi támaszponton rendezett légi bemutató résztvevőinek életét mentette meg annak a MiG 21 Lancer típusú vadászgépnek a pilótája, amely szombaton kora délután zuhant le a délkelet-Romániában található borceai légi támaszpont mellett.

Az érintettek Facebook-bejegyzéseiből az derül ki, hogy a feltehetően meghibásodott gép a közönség felé tartott, és amennyiben a pilóta kiugrik, a repülő az emberek közé zuhan. Azáltal viszont, hogy nem katapultált, és olyan terület felé irányította a gépet, ahol senki sem tartózkodott, saját élete árán megmentette a nézők életét.

„Ha a pilóta katapultál, a repülő a közönség felé tartott volna, és borzasztó dolog történik... Rendkívüli ember, aki meghozta a legnagyobb áldozatot... Ott voltam... Hős volt... Részvétem!' - írta az egyik szemtanú.

Egy másik szerint Mindenki köszönettel tartozik a pilótának, aki ott volt, és köszönetet mondott az általa is hősnek nevezett pilótának.

A védelmi tárca az üzenetek szövegét felhasználva videoklipet készített, ezzel búcsúzik a 36 éves Florin Rotarutól, aki 400 órás repülési tapasztalattal rendelkezett, ebből 250 órát MiG 21 Lancer fedélzetén töltött..

Mihai Fifor védelmi miniszter egyébként közölte: átvizsgálják az összes MiG 21 Lancer típusú gépet, a vizsgálat végéig pedig egyik sem száll fel.

A román légierőnek jelenleg mintegy 30 MiG 21 Lancere van, az orosz gyártmányú gépeket izraeli támogatással újították fel. 1990 óta közel húsz ilyen vadászgép zuhant le Romániában.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27286
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.